Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jesensko in res hranljivo

Za vas piše:
Mojca Koman
Objava: 09. 10. 2024 / 08:39
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.10.2024 / 11:57
Jesensko in res hranljivo
FOTO: Krištof Koman

Jesensko in res hranljivo

Narastek iz prosene kaše s slivami.

Proseno kašo oplaknemo na rešetu, nato v mleku, vodi in malo soli skuhamo do mehkega, to je približno pol ure. Vmešamo dišave in ohladimo.

Posebej stepemo maslo s polovico sladkorja in malo kasneje še z rumenjaki, to zmes pa vmešamo med kuhano kašo. Beljake stepemo s preostankom sladkorja v čvrst sneg, ki ga med proseno kašo vmešamo nazadnje. Zmes zvrnemo v model, dodamo sem in tja narezane slive in narastek pečemo pri 180 stopinjah 45 minut. Potresemo z mandlji in ponudimo s kompotom.

Mineštrica s stročjim fižolom in čajoto

Vso zelenjavo očistimo, narežemo na kocke, prav tako na kocke narežemo slanino. Stresemo v lonec in vse nekaj minut pražimo. Zalijemo z vodo, solimo, popramo, začinimo in zavremo, nato nad šibkim ognjem dalje kuhamo 30 minut, da se vse zmehča. Nazadnje juhi dodamo še koruzo in prav na koncu okisamo. Začinimo z listi zelene in ponudimo.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh