Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Japonski predsednik vlade kot prvi udeleženec vrha G-8 pri papežu

Objava: 08. 07. 2009 / 07:40
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Japonski predsednik vlade kot prvi udeleženec vrha G-8 pri papežu

Taro Aso je prvi katoličan na položaju predsednika vlade na Japonskem

Dan pred začetkom vrha g-8 v italijanski L’Aquili je papež Benedikt XVI. v Vatikanu v avdienco sprejel japonskega predsednika vlade Tara Asa. V središču pogovora so bile mednarodne teme, kot sta denimo trenutna gospodarska kriza in pomoč Afriki, so sporočili vatikanski tiskovni predstavniki.

Sveti oče in japonski premier sta izpostavila dobre odnose med Japonsko in Svetim sedežem, pa tudi odlično sodelovanje med državo in Cerkvijo na Japonskem. Japonski predsednik vlade, ki je katoličan, je prvi udeleženec letošnjega vrha G-8, ki ga je papež sprejel v Vatikanu.

Jutri po koncu splošne avdience je predviden sprejem prvih dam, soprog voditeljev držav G-8 (o tem poročamo tudi na naši spletni strani), v petek pa je na sporedu z napetostjo pričakovano srečanje papeža z ameriškim predsednikom Barackom Obamo. V soboto v Vatikanu pričakujejo kanadskega predsednika vlade Stephena Harperja.

Taro Aso je bil rojen leta 1940 v Iizuki kot otrok staršev, ki pripadajo tretji generaciji japonskih katoličanov. Je prvi katoličan na položaju predsednika vlade na Japonskem.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh