Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poletni tabor SDS: Janša si prizadeva za čimprejšnje predčasne volitve

Za vas piše:
K. Zv.
Objava: 21. 07. 2024 / 10:25
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 21.07.2024 / 10:52
Ustavi predvajanje Nalaganje
Poletni tabor SDS: Janša si prizadeva za čimprejšnje predčasne volitve
Janša napoveduje »odločilno bitko za prihodnost Slovenije in prihodnjih generacij« ter poudarja, da bodo jeseni »štartali na polno«. FOTO: Tatjana Splichal

Poletni tabor SDS: Janša si prizadeva za čimprejšnje predčasne volitve

Janez Janša je na tradicionalnem srečanju odborov SDS pri letališču v Bovcu, s katerim se je začel Poletni tabor SDS, povedal, da delajo na tem, da bodo čim prej predčasne volitve in da Slovenija dobi oblast, ki bo delala za skupno dobro. Po njegovem mnenju lahko drugačna vlada vpliva tudi na spremembe razmer v Evropi.

Kot je v nagovoru članom stranke dejal Janša, so izgubili upanje, da bi se velike pozitivne spremembe lahko zgodile že v mandatu aktualne vlade. »Zaradi tega je v interesu celotne Slovenije, našega razvoja in prihodnosti nas ter naših otrok, da je ta žalostni svobodni mandat čim krajši. Kar zadeva SDS, delamo na tem, da bodo čim prej predčasne volitve in da Slovenija dobi oblast, ki bo delala za skupno dobro, ki ne bo ločevala ljudi na prvo- in drugorazredne,« je napovedal.

Zmaga na evropskih volitvah

Ob tem je spomnil, da je za stranko zmaga na junijskih evropskih volitvah, kljub opoziciji in manjši podpori v DZ, prinesla »več mandatov kot celotna vladna koalicija skupaj.« Ta rezultat pa je po njegovih besedah bolj pomemben za Slovenijo kot za razmerja sil v Evropi.

Naša zmaga v Sloveniji je kapljica v evropsko morje

»Izvolili smo štiri poslanke in poslance od skupno 720, kar je le kapljica v morje. Če je kdo pričakoval, da bo ta naša zmaga v Sloveniji spremenila celotno Evropo, se je motil,« je zatrdil prvak SDS in dodal, da je desna sredina v Sloveniji dosegla najboljši rezultat v Evropi. Če bi bil podoben rezultat vsaj v večini največjih evropskih držav, pa pred dnevi ne bi dobili ponovitve mandata predsednice Evropske komisije Ursule von der Leyen, je dodal. 

Janša: »Evropa je šla v napačno smer«

Čeprav priznava, da so bili pod njenim okriljem v preteklem mandatu komisije sprejeti tudi nekateri dobri ukrepi, Janša meni, da je Evropa šla v napačno smer. Njihovi evropski poslanci niso podprli von der Leynove, saj so prepričani, da bi moral krmilo komisije prevzeti nekdo drug. Tako za Slovenijo kot tudi Evropo bodo po njegovi oceni zelo pomemben naslednji korak parlamentarne volitve. 

Priprave na prihodnje volitve

Janša napoveduje »odločilno bitko za prihodnost Slovenije in prihodnjih generacij« ter poudarja, da bodo jeseni »štartali na polno«. Prihodnji meseci bodo namenjeni razmišljanju o gradnji zavezništev v evropskih institucijah za bolj korenite spremembe. Ob tem je pozval k dodatni krepitvi vrst SDS, ki se je v zadnjem letu povečala za 2000 novih članov.

Nalaganje
Nazaj na vrh