Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jakobova pot z rekordnim številom romarjev

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 04. 01. 2017 / 07:58
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:33
Ustavi predvajanje Nalaganje
Jakobova pot z rekordnim številom romarjev

Jakobova pot z rekordnim številom romarjev

Že leta 2015 je bilo izdanih 278.000 romarskih potrdil za pohodnike in kolesarje.

Jakobova romarska pot proti Santiagu de Composteli je v letu 2016 zabeležila nov rekord. Kot so sporočili s tamkajšnjega romarskega urada, je romarsko potrdilo lani prejelo kar 278.041 romarjev, s čimer je bil presežen rekord iz leta 2010, ko so izdali 272.412 romarskih izkaznic. Največ romarjev v Compostelo prihaja iz Španije, Italije in Nemčije.



Za prejem romarskega potrdila je potrebno z žigi v romarskem potnem listu dokazati, da je bilo najmanj zadnjih 100 kilometrov do cilja prehojenih ali pa zadnjih 200 prevoženih s kolesom.

Ker je v poletnih mesecih razmeroma težko dobiti prenočišče v romarskih gostiščih, si romarji za pot vse pogosteje izbirajo druge termine. V nekaj oktobrskih dneh naj bi se po navedbah romarskega urada v Composteli v mestu sv. Jakoba zbralo več kot tisoč romarjev. Popotniki najpogosteje izbirajo t.i. »francosko pot«, ki vodi iz Pirenejev. Vedno več romarjev pa se odloča tudi za »obalno« in »portugalsko pot«.

Jakobova romanja so za Španijo pomemben gospodarski dejavnik. Romarji med potjo običajno na dan potrošijo okoli 35 evrov za prenočišče, oskrbo in manjše nenačrtovane izdatke. Poleg romarjev z uradnimi potrdili se v Santiagu de Composteli vsako leto zbere tudi več milijonov obiskovalcev z vsega sveta.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Stvari, ki bi jih želel vedeti pred poroko
Medosebni odnosi
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh