Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jabolčno

Za vas piše:
Mojca Koman
Objava: 24. 08. 2022 / 13:29
Oznake: Iz življenja
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 24.08.2022 / 13:36
Jabolčno
Mojca Koman. FOTO: Krištof Koman

Jabolčno

Srečni ste tisti, ki imate možnost shraniti jabolka za zimo. Naša klet je žal le bleda senca hladnega in zračnega prostora, da bi se jabolka ohranila vsaj še kak mesec, zato pa imamo polne police kozarcev vložnin. Iz jabolk v poznem poletju stiskamo sok, kuhamo čežano in kompot, tudi pečemo peciva in se jabolk v tem času vedno do sitega najemo. Naša jabolka so pač … naša, domača in nimamo jih radi le mi. Skoraj v vsakem, še tako na videz brezhibnem in bleščečem najdemo prebivalca, ki v jabolku ustvarja rove. Včasih so ti rovi prav zanimivi, priznam.

Kar naprej iščem načine, kako porabiti jabolka, da ni na jedilniku vedno le štrudel. S posipanko nikoli ne zgrešim in jo pogosto pripravim, medtem ko je trifel nastal povsem na novo. S hčerko sva pregledali splet, nato pa na svoj način ustvarili sladico, ki je bila nepopisno privlačna in okusna, težko se je bilo upreti in ne prositi za dodatek.

Za obe sladici lahko uporabimo različno sadje, tudi hruške, slive...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh