Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jabolčni kis

Za vas pišejo:
Lejla Krk, Klemen Križaj
Objava: 19. 06. 2024 / 13:17
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2024 / 13:36
Jabolčni kis
FOTO: K. K.

Jabolčni kis

Jabolčni kis vsebuje vitamine A, B in C. Poleg vitaminov vsebuje tudi veliko mineralov, zlasti kalija, magnezija, železa, žvepla. Pomembna sestavina je pektin, ki v telesu deluje kot goba, ki vpija strupe. Sestavine, kot so dekstroza, trsni sladkor, jabolčna kislina, oksalna kislina, encimi, flavonoidi ter čreslovine to dragoceno živilo samo še obogatijo.

Najpomembnejši mineral je kalij, ki skrbi za pravilno razporeditev vode v telesu, za prenos signalov po živčevju ter ureja pravilno delovanje ledvic in mišic.

Redno uživanje jabolčnega kisa predvsem zaradi velike vsebine kalija krepi srce, izboljšuje presnovo, odpravlja glavobole, ureja krvni tlak, redči kri, upočasni staranje, čisti žile in pozitivno deluje na lase ter lasišče.

Zadostuje ena žlica kisa v kozarcu vode. Priporočljivo je dodati še 1 žličko medu. To mešanico pijemo dalj časa zjutraj na tešče.

Naše telo mora strupene snovi izločiti skozi prebavila, pljuča, sečila in kožo. Velikok...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh