Jabolčni kis
Jabolčni kis
Najpomembnejši mineral je kalij, ki skrbi za pravilno razporeditev vode v telesu, za prenos signalov po živčevju ter ureja pravilno delovanje ledvic in mišic.
Redno uživanje jabolčnega kisa krepi srce, izboljšuje presnovo, odpravlja glavobole, ureja krvni tlak, redči kri, upočasni staranje, čisti žile in dobro deluje na lase ter lasišče.
Zadostuje ena žlica kisa v kozarcu vode. Priporočljivo je dodati še 1 žličko medu. To mešanico pijemo dalj časa zjutraj na tešče.
Naše telo mora strupene snovi izločiti preko prebavil, pljuč, sečil in kože. Velikokrat pa strupi ostajajo v raznih organih in sklepih, kar povzroča različna obolenja. Ob uživanju jabolčnega kisa z dodatkom medu strupi izgubijo svoje škodljivo delovanje.
Pri težavah s kožo dajejo odlične rezultate kopeli in masaže z jabolčnim kisom. Tako postane koža rahlo kisla, kar preprečuje različne kožne bolezni. Kis je še vedno najboljše naravno razkužilo. Pri zunanji uporabi moramo jabolčni k...