Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izšla je ugankarska revija za vso družino

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 25. 02. 2019 / 11:24
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 25.02.2019 / 11:32
Ustavi predvajanje Nalaganje
Izšla je ugankarska revija za vso družino

Izšla je ugankarska revija za vso družino

Kaj vse najdemo v tokratnem Radovednežu?
V začetku maja bo minilo petsto let od smrti italijanskega slikarja in izumitelja Leonarda da Vincija. Njegove umetnine, med katerimi sta najbolj znani sliki Mona Liza in Zadnja večerja, ter genialne konstrukcije strojev in naprav, še zdaj vzbujajo občudovanje. O njih lahko berete tudi v Radovednežu.

»Tudi reševanje ugank zahteva nekaj truda in vztrajnosti. V prvem trenutku pogosto ne najdemo prave besede, a z vztrajnostjo se misli zbistrijo in izbrskajo iz spomina mnogo zaprašenih podatkov,« piše v uvodniku z naslovom Delo in znoj urednik revije Andrej Praznik.

Kaj še najdemo v tokratnem Radovednežu?

»V tem Radovednežu boste našli vse tisto, česar ste navajeni že doslej: veliko slikovnih križank, drobne uganke, sudokuje, osmerosmerke in članke,« obljublja urednik. »Teme v njih pa so sveže, čeprav nam pogled včasih seže daleč v preteklost.

Ob okroglih obletnicah smo se poleg Leonarda da Vincija spomnili še britanske kraljice, argentinske prve dame in slovenskega slikarja V izletniški reportaži smo obiskali Sežano, v križankah pa smo prekrižarili svet od Islandije do Južne Amerike. V eni od križank smo zavrteli pedala z zmagovalcem kolesarske dirke po Italiji, v drugi smo si od blizu ogledali divjo žival, ki je na Slovenskem čedalje pogostejša.«

Raziskovali smo tudi, kako je nastal Eifflov stolp, v kvizu smo se posvetili vsemu zelenemu, v osmerosmerki pa si lahko pridobite novo znanje iz Nizozemske in o alpinistih. Za mlajše pa smo pripravili naloge, kot so: iskanje razlik, parov, počrnjenka in slikovne uganke.

Ob naročilu na revijo Radovednež prejmete priljubljeno knjigo Smeh je pol zdravja 2.

Kupi v trgovini

Novo
3.450 umorjenih - Poročilo 6
55,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh