Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izšla je posebna izdaja Katekizma katoliške Cerkve

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 16. 10. 2017 / 11:16
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:38
Ustavi predvajanje Nalaganje

Izšla je posebna izdaja Katekizma katoliške Cerkve

Uvod v novo izdajo je napisal papež Frančišek.

Izšla je posebna izdaja Katekizma katoliške Cerkve, ki sta jo ob 25. obletnici prve izdaje tega temeljnega cerkvenega dokumenta pripravili Vatikanska založba in založba San Paolo. Kot poroča Radio Vatikan, je uvodne besede napisal papež Frančišek, predgovor pa msgr. Rino Fisichella, predsednik Papeškega sveta za pospeševanje nove evangelizacije. Posebna izdaja Katekizma vsebuje tudi na novo pripravljeno teološko-pastoralno razlago.



Papež v uvodu piše, da se Katekizem katoliške Cerkve ponuja kot pot, ki nam preko štirih postaj omogoča sprejeti dinamiko vere. »Začne se z željo vsakega človeka, ki v sebi nosi hrepenenje po Bogu, in se zaključi z molitvijo kot izrazom srečanja, kjer se človek in Bog gledata, si govorita in se poslušata. Življenje milosti, ki je posebej izražena v sedmih zakramentih, in življenjski slog vernika kot poklicanost k življenju po Duhu, sta dve postaji, ki sta potrebni za polno razumevanje istovetnosti vernika kot učenca misijonarja Jezusa Kristusa.«

Frančišek izpostavi, da je ta nova izdaja Katekizma skupaj s teološko pastoralno razlago v veliko pomoč pri vedno boljšem razumevanju skrivnosti vere in spomni, da je izdana ob 25. obletnici apostolske konstitucije Fidei depositum, s katero je sv. Janez Pavel II. Katekizem izročil vernikom ob 30. obletnici začetka drugega vatikanskega cerkvenega zbora.

Papež še dodaja, da Katekizem katoliške Cerkve tako postane dodaten način pospeševanja in podpiranja krajevnih Cerkva po vsem svetu pri njihovem prizadevanju za evangelizacijo, predvsem kot učinkovito sredstvo za izobraževanje in oblikovanje duhovnikov in katehistov. Sveti oče ob koncu izrazi željo, da bi prispeval k boljšemu vrednotenju naše pomembne dediščine vere.

Vir: Radio Vatikan
Foto: RV

Kupi v trgovini

Novo
Vrnitev
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh