Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izšla je duhovna biografija igralke Milade Kalezić: Vsa moja resnica je v Njem

Za vas piše:
A. P.
Objava: 02. 09. 2024 / 12:46
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 03.09.2024 / 07:50
Ustavi predvajanje Nalaganje
Izšla je duhovna biografija igralke Milade Kalezić: Vsa moja resnica je v Njem
Milada Kalezić je o svojem duhovnem življenju napisala knjigo Vsa moja resnica je v Njem. FOTO: Vid Ponikvar

Izšla je duhovna biografija igralke Milade Kalezić: Vsa moja resnica je v Njem

Gledališka in filmska igralka Milada Kalezić je v svoji bogati karieri odigrala več kot 80 gledaliških vlog in leta 2011 prejela prestižni Borštnikov prstan. V preteklih dneh je izšla njena duhovna avtobiografija z naslovom »Vsa moja resnica je v Njem«. Knjiga predstavlja osebno pričevanje o poti vere in življenjskih preizkušnjah.

Priznana igralka Milada Kalezić prihaja iz neverne družine, ki izvira iz Kosova. Njen oče je bil oficir v JLA, oba starša sta bila včlanjena v Komunistično partijo, zato kot otrok ni bila verna, verna je bila le njena babica. Pri 49 letih je Milada doživela močno izkušnjo Boga, ki je njeno življenje popolnoma spremenila. Kot pravi sama, ji je v tistem obdobju grozil popoln propad, vendar je bila uslišana v svoji veliki prošnji se po močni izkušnji Boga dala krstiti v Pravoslavni Cerkvi.

Knjiga je izšla pri založbi Družina.

O svoji veri je prvič javno spregovorila leta 2010 v pogovoru za Družino, od takrat pa je svoje pričevanje delila po številnih slovenskih župnijah. Ob prejemu Borštnikovega prstana se je zahvalila »dragemu Bogu, ker brez njegove milosti ne bi zdaj stala tukaj.«

V knjigi Vsa moja resnica je v Njem Milada iskreno pripoveduje o svoji veri, o negotovostih in iskanju, o drobnih znamenjih Božje milosti ter o Lepoti, Ljubezni, Cerkvi in molitvi. Vendar pa ne zanemarja svoje dolgoletne ljubezni do gledališča, ki je bilo njen svet. Njeno pisanje je globoko osebno, a hkrati univerzalno, saj se dotika tem, s katerimi se srečuje vsak posameznik na svoji duhovni poti.

Knjigo Milade Kalezić Vsa moja resnica je v Njem lahko naročite TUKAJ.

Pomen molitve v Miladinem življenju posebej izpostavlja škof Maksimilijan Matjaž, ki je o knjigi zapisal: »Pričujoča knjiga želi spodbuditi k zaupanju v moč molitve, ki nas osvobaja dušečih spon individualizma. Starodavni menihi so Milado prepričali, da je molitev obvezna vsakodnevna hrana vernikov. Je poezija duše, a je več kot to.«

Vabljeni na pogovor ob knjigi

Ob izidu knjige bodo organizirani tudi pogovori z avtorico v različnih slovenskih mestih:

  • Maribor: Pokrajinski muzej, Grajska kavarna (Grajska ulica 2), torek, 10. september, ob 19. uri.
  • Ljubljana: Galerija Družina (Krekov trg 1), sreda, 11. september, ob 19. uri.
  • Celje: Dom sv. Jožefa, Kardinalova dvorana (Plečnikova 29), torek, 17. september, ob 19. uri.

Vabljeni, da se pridružite tem dogodkom, kjer bo Milada Kalezić osebno predstavila svojo knjigo ter delila svojo navdihujočo zgodbo vere in osebne preobrazbe.

Nalaganje
Nazaj na vrh