Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izšel je junijski Slovenski čas

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 21. 06. 2018 / 07:54
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 28.06.2018 / 05:02
Ustavi predvajanje Nalaganje
Izšel je junijski Slovenski čas

Izšel je junijski Slovenski čas

Z dr. med. Francetom Cukjatijem smo se pogovarjali o skrivnosti (predvsem komunističnega) zla in njegovih posledicah za slovensko družbo.

Med bralci je junijska, 98. številka priloge Slovenski čas. Trenutno politično stanje v državi v prispevku ocenjuje upokojeni nadškof Anton Stres, nedavne parlamentarne volitve pa so tudi tema zapisov Andreja M. Pozniča in Milana Gregoriča. Z dr. med. Francetom Cukjatijem smo se pogovarjali o skrivnosti (predvsem komunističnega) zla in njegovih posledicah za slovensko družbo.


Foto: Tatjana Splichal

Pišemo o tem, kaj se v slovenskih razmerah zgodi z ljudmi, ki ne »plavajo s tokom«, in ob dnevu državnosti predstavljamo prizadevanja Slovenskega ameriškega sveta za samostojno Slovenijo. Jože Mlakar v prispevku razmišlja o razsvetljenskem sekularizmu in prerokih. Ob smrti akademske slikarke Marjance Dakskofler Savinšek objavljamo pogovor z umetnico, ki je sicer nastal leta 1975, pišemo pa tudi o slikarstvu Krištofa Zupeta in Kocbekovih vojnih spisih.

Predstavljamo primer ameriškega slaščičarja, ki se je znašel na sodišču, ker ni želel speči poročne torte za istospolni par, in knjigo spominov diplomata, pravnika in politika dr. Ernesta Petriča, naš britanski kolumnist Keith Miles pa tokrat razmišlja o individualizmu in kolektivizmu.

Želimo vam prijetno branje!

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh