Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Izredno sem vesel«

Za vas piše:
M P
Objava: 12. 02. 2014 / 13:57
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:14
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Izredno sem vesel«

France Pibernik ob izidu njegovih spominov v knjigi Drobci zamolklega časa.

»Najprej nas je zajel čudno izpraznjen čas. Tisto nenavadno,čudno razsuto poletje 1941.« S temi besedami se pričnejo spomini FrancetaPibernika v knjigi Drobci zamolklega časa. Pesnik, pisatelj, profesor, esejistin literarni zgodovinar se v njej spominja svojega literarnega ustvarjanja inraziskovanja. Kot je povedal, je v njej skušal zajeti duha časa druge svetovnevojne in povojnih desetletij, ko mu kot delavcu v prosveti ni bilo vedno lahko.

V 16 poglavjih Pibernik zarisuje svojo življenjsko pot, kije bila izjemno bogata in prepletena s številnimi priznanimi osebnostmi izsveta literarnih ved. Knjiga je posvečena njegovemu pokojnemu sinu Andreju,opremljena pa je tudi z njegovimi grafikami. Franceta Pibernika v knjigi Drobcizamolklega časa spoznamo kot pesnika in vsestranskega intelektualca, hkrati patudi kot izjemno rahločutno osebo.

»Mislim, da je prav, da se nekatere stvari iz tistih časovohranjajo za zanamce. Izredno sem vesel, da je knjiga že izšla, da bodo ljudjelahko prebrali stvari, ki so se dogajale v času, ko ni bilo tako, kot je sedaj.Zlasti tisti, ki teh časov niso doživljali,« je povedal v telefonskem pogovoru.

France Pibernik je bil danes (12. februarja) tudi gost naRadiu Slovenija 1. Intervju lahko poslušate tukaj.(kliknite rdeči gumb Predvajaj)

Knjigo spominov Franceta Pibernika Drobci zamolklega časa silahko ogledate ali jo naročite tukaj.

 

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh