Iznajdljivo, ni kaj
Iznajdljivo, ni kaj
Obstaja sladica, ki se nam je na kuharskih tečajih silno prikupila. Najboljša je sicer šele naslednji dan, vendar pri nas le redkokdaj zdrži do takrat. Tale košček sem dobesedno skrila v hladilniku, tako se je karamela povsem strdila, da sem pecivo celo narezala na prav majhne kose. (Po slikanju so jih takoj razgrabili, hihihi.)
Prvikrat sem jo spekla iz radovednosti v koronskem času. Iskala sem stare recepte iz časov pomanjkanja, pač zanimalo me je, kaj so kuhali in pekli nekoč, ko ni bilo veliko na voljo. V povojnem času je bilo recimo na Škotskem veliko kondenziranega mleka v pločevinkah, jajc pa ne in sčasoma so si iznajdljive mame izmislile izvrstno slaščico. Menda je to danes poznana ploščica twix, ki si jo lahko kupimo v trgovini. Zapisan recept je zanesljiva mešanica različnih receptov, ki sem jih našla, in je primeren za domačo rabo.