Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Iz kölnske stolnice ukradli relikvijo Janeza Pavla II.

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 07. 06. 2016 / 17:24
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:29
Ustavi predvajanje Nalaganje

Iz kölnske stolnice ukradli relikvijo Janeza Pavla II.

Neznani storilci so razbili steklo relikviarija.

Doslej neznani storilci so iz kölnske stolnice ukradli relikvijo leta 2005 preminulega papeža Janeza Pavla II. Kot so ob koncu tedna sporočili s kölnske nadškofije, so storilci razbili steklen relikviarij , ki je vseboval košček blaga s kapljicami krvi svetega papeža. Relikviarij, ki je pričvrščen na zid, je med krajo utrpel precejšnjo škodo. Policija preiskuje okoliščine kaznivega dejanja.



Krajo so odkrili v nedeljo zgodaj zjutraj. Stolni prošt ogorčeno ugotavlja, da materialna vrednost relikvije sicer ni velika, gre pa za veliko čustveno izgubo. Papež Janez Pavel II. (1920-2005) se je s svojo smrtjo dotaknil vsega sveta in še vedno predstavlja dostojanstven človeški lik. Kraja zato po mnenju stolnega prošta pomeni tudi skrunitev tega velikega človeka po njegovi smrti – in vseh ljudi, ki v kölnski stolnici obiskujejo ta spominski kraj.

Okoli 40 cm visoki, umetniško izdelani relikviarij prikazuje Janeza Pavla II. s škofovsko palico pred vrati stolnice in s tem spominja na njegov obisk v Kölnu novembra leta 1980.

Stolni kapitelj je razpisal nagrado v višini 1.500 evrov za vrnitev spominsko dragocene relikvije. Kot je pojasnil stolni prošt, so izkušnje iz preteklosti pokazale, da je to včasih »lahko malce v pomoč«.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh