Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ivo Boscarol med živimi legendami evropskega letalstva

Za vas piše:
J. P.
Objava: 02. 09. 2024 / 18:45
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 02.09.2024 / 18:45
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ivo Boscarol med živimi legendami evropskega letalstva
Ivo Boscarol na slavnostni prireditvi s podelitvijo priznanj. FOTO: Boscarol d. o. o.

Ivo Boscarol med živimi legendami evropskega letalstva

Svetovno uveljavljeni ajdovski podjetnik, inovator in dobrodelnež Ivo Boscarol, ustanovitelj in dolgoletni lastnik podjetja Pipistrel, je bil te dni deležen izjemne časti, saj je bil z glasovanjem komisije soglasno sprejet v izbrano druščino »Živih legend evropskega letalstva«.

Nagrado in naziv so mu minulo soboto podelili na 4. bienalnem dogodku Living Legends of Aviation Awards Europe v prireditvenem centru Scalaria ob avstrijskem jezeru Wolfgangsee, edinstvenem prizorišču in centru obsežnega spektra kulturnih, športnih in družabnih dogodkov.

Predstavitveni poligon Red Bullove flote

Obenem je Scalaria znana tudi kot predstavitveni poligon znamenite flote Red Bullovih letal Flying Bulls, ki vključuje vrsto starodobnih letal, kakršna sta Douglas DC-6 in Lockhead P-38 Lightning. Hkrati je prizorišče dogodka Scalaria Air Challenge, ki združuje letalska tekmovanja, prikaze akrobatskega letenja in umetniške zračne nastope.

Izjemni dosežki v letalstvu in vesoljski tehnologiji

Nagrado Living Legends sicer ameriška neprofitna organizacija Letalska akademija Kiddie Hawk podeljuje ljudem z izjemnimi dosežki v letalstvu in vesoljski tehnologiji, med njimi so podjetniki, vodilni v industriji, inovatorji, astronavti, rekorderji, mednarodno priznani piloti in zvezdniki, ki so postali piloti.

Od leta 2003

Žive legende se letno srečujejo v ZDA v hotelu Beverly Hilton v Kaliforniji, v Evropi pa na dve leti v letovišču Scalaria. Udeležence in nagrade izberejo odbori znotraj organizacije Living Legends of Aviation, nagrado pa podeljujejo že debeli dve desetletji, od leta 2003.

Aldrin, Cruise, Bezos, Musk, princ Harry ...

Med člani elitne skupine so številna znana imena, denimo Buzz Aldrin (drugi človek, ki je stopil na Luno), Tom Cruise, Jeff Bezos, Harrison Ford (ki je pilot že več kot 50 let), princ Harry (med služenjem vojaškega roka je bil pilot helikopterja), Elon Musk in pokrovitelj tokratne prireditve ob podelitvi priznanj Morgan Freeman.

Boscarol že tudi leta 2018

Nagrade podeljujejo za različne dosežke, Boscarol jo je prejel že leta 2018 kot najboljši podjetnik na področju letalstva. »Organizator je pripravil spektakularen dvodnevni dogodek, na katerem niso manjkali letalski spektakli in prikazi dosežkov v letalstvu, okrogle mize na temo razvoja letalstva in družabna srečanja z vrhunskimi kulinaričnimi doživetji,« je pojasnil Ivo Boscarol.

Priznanje in dokaz

Obenem se je akademiji zahvalil, da je prepoznala njegove dosežke in prispevek k razvoju letalstva. Osebno mu nagrada, naziv in postavitev ob bok drugim legendam letalstva pomenijo »priznanje in dokaz, da letalski svet ceni moj doprinos k razvoju letalstva in verjame, da sem s certifikacijo električnega letala dokazal, da je za komercialno uporabo enako varno kot takšno s pogonom na motor z notranjim izgorevanjem ali reaktivnim pogonom, in tako postavil temelje brezemisijskemu, čistemu in tihemu letalstvu«.

Nalaganje
Nazaj na vrh