Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Italijanski škof podpira priznanje istospolnih zakonskih skupnosti

Objava: 18. 01. 2012 / 07:22
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Italijanski škof podpira priznanje istospolnih zakonskih skupnosti

Škof Paolo Urso obenem opominja, da ‘ima Cerkev svoja lastna merila’.

Škof sicilijanske škofije Ragusa, Paolo Urso, je izrazil podporo državnemu priznanju istospolnih partnerskih skupnosti v Italiji. Tudi če gre za dva človeka istega spola, ki se odločita za skupno življenje, je ‘pomembno, da država to odločitev prizna’, je škof Urso dejal v pogovoru za italijanski spletni portal ‘Quotidiano.net’. To seveda ne spremeni moralnega vrednotenja tovrstnih življenjskih skupnosti s strani Cerkve in nikakor jih ne bi smeli označiti kot ‘zakonske skupnosti’.

Laična država kot je Italija pojava istospolnih partnerskih skupnosti ne sme ignorirati, je še dejal škof v pogovoru, ki je bil objavljen na informacijskem portalu škofije Ragusa z naslovom ‘Insieme’. Država bi morala le določiti pravice in dolžnosti posameznega partnerja.

Škof Urso je obenem poudaril, da moralna sodba tovrstnih življenjskih skupnosti ni stvar države. Cerkev pa ima svoja lastna merila. Njena vrata ostajajo odprta tudi za istospolno usmerjene moške in ženske, kljub obsodbi homoseksualnosti v svetovnem katekizmu. Grehov ne smemo zamenjati z grešnikom, dodaja škof.

Istospolne življenjske skupnosti so v Italiji s strani države priznane le v nekaterih pokrajinah. Zakonski osnutek o priznanju nezakonskih življenjskih skupnosti v celotni državi je v italijanskem parlamentu pripravljen že od leta 2007. Cerkev sprejetju omenjenega zakona nasprotuje.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh