Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Italijanka v Bahrajnu: papežev obisk spodbuja sožitje [VIDEO]

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 03. 11. 2022 / 12:42
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 03.11.2022 / 14:11
Ustavi predvajanje Nalaganje
Italijanka v Bahrajnu: papežev obisk spodbuja sožitje [VIDEO]
Loredana Mantello že osemnajst let živi v Bahrajnu. FOTO: YouTube/zajem zaslona

Italijanka v Bahrajnu: papežev obisk spodbuja sožitje [VIDEO]

Loredana Mantello, italijanska fotografinja, ki zadnjih osemnajst let živi v Bahrajnu, pravi, da je papežev obisk v tej arabski državi čustven trenutek za tamkajšnjo katoliško skupnost in dokazuje, kako lahko različne religije mirno sobivajo kot bratje in sestre.

Italijanka je v pogovoru za spletni portal Vatican News podelila svoje premišljevanje o pomenu papeževega obiska v državi. Kljub temu, da je tujka, je pojasnila, Bahrajn dojema kot »svoj dom« in pravi, da se v državi počuti zelo dobrodošlo: »Moja ljubezen do Bahrajna se kaže v vsakem trenutku.«


Država, odprta za vse religije

Ker je to prvi obisk papeža Frančiška v tej državi, je Mantellova povedala, da je obisk zanjo in za v Bahrajnu »zelo čustven«. Obisk kaže, kako odprta je država za vse veroizpovedi, je nadaljevala Italijanka, kar je ponazorila z dejstvom, da je bahrajnski kralj podaril zemljišče za gradnjo velike katoliške cerkve.

Cerkev in mošeja sta si tudi fizično zelo blizu. »Ko obiščeš cerkev, vidiš mošejo,« je pojasnila fotografinja, »zaradi česar se zdi, da smo vsi bratje«.

Papež pred vkrcanjem na letalo. FOTO: Vatican Media

Obisk dialoga in srečevanj

Papež Frančišek je davi odpotoval v Bahrajn: to je njegovo 39. apostolsko potovanje v tujino in 58. država, ki jo obiskuje kot papež. Osrednja tema obiska sta »srečanje« in spodbuda katoličanom na tem območju. Sveti oče se bo udeležil tudi sklepne slovesnosti prvega bahrajnskega foruma za dialog, na katerem se bo socer zbralo okoli 200 medverskih voditeljev, ki želijo spodbujati bratstvo.

Papež bo nocoj nagovoril predstavnike oblasti, civilne družbe in diplomatskega zbora.

Papež bo danes popoldne po uradnem sprejemu najprej obiskal bahrajnskega kralja v Kraljevi palači Sakhir, sledilo pa bo srečanje z oblastmi, civilno družbo in diplomatskim zborom, ki bodo prisluhnili papeževemu nagovoru.

Nalaganje
Nazaj na vrh