Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Italija poziva k minuti molitve za mir v Sveti deželi

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 05. 06. 2014 / 06:02
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Italija poziva k minuti molitve za mir v Sveti deželi

Italija poziva k minuti molitve za mir v Sveti deželi

Današnja pobuda podpira mirovno molitev papeža Frančiška ter predsednikov Izraela in Palestine.

Katoliška akcija v večih državah, med drugim v Italiji in Argentini, danes ob 13. uri vabi k minuti molitve za mir. Po navedbah italijanske katoliške agencije SIR želijo s to pobudo podpreti papeža Frančiška, ki je na binkoštno nedeljo v Vatikan k skupni molitvi za mir povabil izraelskega predsednika Šimona Peresa in palestinskega predsednika Mahmouda Abbasa.



Pobudo za minuto molitve za mir je predlagala Katoliška akcija iz Argentine, njenemu povabilu pa so se odzvale sestrske organizacije po vsem svetu. Za udeležbo pri minuti molitve za mir pri Katoliški akciji predlagajo, naj si ljudje ob dogovorjenem času vzamejo krajši odmor in s sklonjeno glavo zmolijo svojo običajno molitev – na delu, v šoli, na univerzi, doma, v družini ali pa po župnijah. Duhovniki naj bi minuto molitve za mir izkoristili na ulici, med ljudmi.

Katoliška akcija še pojasnjuje, da je bil za minuto molitve za mir petek izbran namenoma, saj je to tudi dan molitve v islamu, pri judih pa predvečer sobotne molitve. Verniki naj bi priložnost izkoristili še za razmislek in osveščanje o skupnih Abrahamovih koreninah ter Gospoda prosili za »dar miru«.

Že v lanskem septembru so na papeževo pobudo priredili molitev za mir na Bližnjem Vzhodu, tedaj še posebej v luči morebitnega ameriškega napada na Sirijo. Kot tedaj tudi tokratno molitveno pobudo podpirajo številni socialni mediji – na Twitterju pod oznako #unminutoperlapaz.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh