Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Istrščina« na domačih valovih

Objava: 26. 05. 2016 / 18:39
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:29
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Istrščina« na domačih valovih

Radio Ognjišče je na petkovem zabavnem večeru gostil energičnega Rudija Bučarja, ki je med poslušalce vnesel sončno energijo z dobro glasbo.

Radio Ognjišče je na petkovem zabavnem večeru gostilenergičnega Rudija Bučarja, ki je med poslušalce vnesel sončno energijo z dobroglasbo.

Že ob prihodu v studio smo opazili prijeten ambient inpostavitev glasbenikov, ki so se tokrat odločili, da svoj oder umestijo kar nasredino prizorišča, obiskovalci pa smo se posedli okrog njih. Za zvokovnopestrost skladb sta poleg Rudija Bučarja poskrbela tudi odlična glasbenikaJanez Dovč na harmoniki ter Goran Krmac na tubi. Sproščen dialog med tokratnimgostom Rudijem in moderatorjem večera Marjanom Buničem je spontano narekovaltok skladb, besed in zgodb, ki smo jim lahko prisluhnili.

Po uvodnih dveh skladbah nam je Rudi povedal, da je žekot triletni fantič skupaj s starši prepeval in začel uriti svoj glasbenitalent. Pozneje je svojemu znanju dodal še magisterij na tržaškemkonservatoriju. Navkljub vsemu znanju sedaj v načinu svoje izvajane glasbe neuporablja tipičnih jazzovskih nastavkov. Tudi nas je prepričal z lahkotnim,pristnim in zelo naravnim pevskim izrazom, v katerem smo lahko skozi ves večerčutili Istro včasih prav fizično, da bi se lahko sprehodili po njej ali pa karstekli skoznjo, kot smo slišali v skladbi Ištrijanski maraton. Ena odpriložnosti, ki je povečala prepoznavnost Rudija Bučarja, je bila Slovenskapopevka, za katero je leta 2009 napisal pesem Samo ti, ki je po mnenjuobčinstva zasedla prvo mesto. Leta 2011 in 2014 s skladbama Naj traja inTi pa je Rudi Bučar zmagal po mnenju strokovne žirije.

V tokratnem večeru smo slišali tudi simpatično izvedboskladbe Sen znala jes, s katero je v sodelovanju s Frčafelami zmagal nafestivalu Melodije morja in sonca leta 2014. Skozi večer smo nadaljevali zglasbenim popotovanjem skozi razvijanje Rudijevega ustvarjanja.

Kljub dodelanim aranžmajem in jasni razdelitvi vlogmed izvajalci smo se lahko naužili tudi mnogo spontanega prehajanja v medigrah,celo tako, da smo v teh koščkih improvizacije lahko preleteli par znanihAvsenikovih melodij in tako poleg Istre uzrli še druge lepote Slovenije. Tudiob koncu smo slišali dve istrski. Ena malce starejša Dajte, dajte, ki jebila izvedena v značilnem slogu Rudija Bučarja, na koncu pa smo skupaj zapelipesem Naj traja.

Prav tako, kot pravi pesem, tudi večer pravzaprav šeni minil. Naši spomni ostajajo, trajajo, so lepi in se že veselimo takoprihodnjih petkovih včerov, kot tudi tega, da kmalu kje zaslišimo znanemelodije Rudija Bučarja, ki nas bo svojim muziciranjem spet ponesel v Istro.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh