Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Islamsko državo je mogoče premagati le z vojaško silo«

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 11. 11. 2015 / 08:47
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:26
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Islamsko državo je mogoče premagati le z vojaško silo«

Anglikanski duhovnik v Bagdadu: s teroristi se ni mogoče pogajati.

Teroristično organizacijo »Islamska država« je mogoče premagati le z vojaško silo, je prepričan »bagdadski župnik«, znani anglikanski teolog Andrew White. Edina možnost, da se ustavi grozodejstva islamistov, je »radikalno uničenje njihove organizacije«, je White pojasnil v pogovoru za britanski časnik The Independent. Ob tem ne zadošča zgolj bombardiranje strateških položajev »Islamske države«. Ob neštetih smrtih in uničevanju je edina možnost, meni anglikanski teolog, da se islamske skrajneže porazi v vojaškem spopadu. S teroristi se namreč po njegovem mnenju ni mogoče pogajati.



51-letni Britanec je med leti 2005 in 2014 vodil občestvo sv. Jurija v irašli prestolnici. V tem obdobju je bilo pobitih okoli 1.200 kristjanov, ki so obiskovali njegova bogoslužja. Tudi sam je bil deležen številnih groženj s smrtjo s strani »Islamske države«, preživel je mnoge napade skrajnežev in prestal mučenje. Po nasvetu duhovnega voditelja anglikancev, nadškofa Justina Welbyja, je White, ki od svojega 33. leta boleha za multiplo sklerozo, konec lanskega leta zapustil Irak.

»Islamska država«, ki nadzira velik del Sirije in Iraka, želi na tem območju vzpostaviti svojo vladavino, v kateri bi veljalo islamsko šeriatsko pravo, ki ga izvajajo z veliko mero nasilja. Kristjane, ki se upirajo spreobrnitvi v krščanstvo in zavračajo plačilo davka, umorijo, dekleta in žene pa na trgu prodajo kot spolne sužnje borcem »Islamske države«. Po navedbah spletnega portala Breaking News Israel teroristična organizacija po novem pošilja »odrede smrti« v sirska begunska taborišča, da tam pobijajo kristjane.

Sodelavec ene izmed človekoljubnih organizacij stanje opisuje z besedami: »Kot mafija so. Ljudi ubijajo znotraj taborišč.« Toda begunci se bojijo spregovoriti: »Če vprašajo pričo, kaj je videla, odvrne: Ničesar ne vem, takrat sem spal.«

Vir: kath.net
Foto: kath.net

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh