Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Islamski Snowden?

Za vas piše:
STA
Objava: 11. 03. 2016 / 09:45
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:28
Ustavi predvajanje Nalaganje

Islamski Snowden?

Razočarani borec »Islamske države« je britanski televiziji posredoval podatke o 22.000 članih skupine.

Razočaran borec teroristične skupine »Islamska država« je britanski televiziji Sky News posredoval imena, naslove in telefonske številke 22.000 članov skupine. Kot so včeraj poročale tiskovne agencije po vsem svetu, več deset tisoč dokumentov vsebuje podrobnosti o džihadistih iz najmanj 51 držav.



Gre za obrazce s 23 vprašanji, ki jih morajo izpolniti vsi, ki se želijo pridružiti »Islamski državi«. Poleg splošnih podatkov, kot so naslovi in telefonske številke, morajo borci razkriti tudi krvno skupino, dekliški priimek matere, stopnjo razumevanja šeriatskega prava in pretekle izkušnje.

Nekateri dokumenti naj bi vsebovali podatke o prej neznanih borcih »Islamske države« iz severne Evrope, ZDA in Kanade, pa tudi iz severne Afrike in Bližnjega Vzhoda. Nekatera imena pa so bila obveščevalcem znana že prej.

Ključek USB, ki naj bi bil ukraden vodji »Islamske države« za notranjo varnost, je televiziji predal moški, ki se je predstavil kot Abu Hamed. Gre za nekdanjega borca oporečniške Svobodne sirske vojske, ki je prestopil na stran islamskih skrajnežev. »Islamska država« ga je, kot pravi, razočarala, ker islamska pravila, zaradi katerih se je borcem pridružil, v skupini ne delujejo.

Televizija je o dokumentih obvestila pristojne britanske oblasti.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh