Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Islamski skrajneži še vedno grozijo Bibijevi

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 16. 05. 2019 / 09:07
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 16.05.2019 / 10:39
Ustavi predvajanje Nalaganje

Islamski skrajneži še vedno grozijo Bibijevi

Pakistanska kristjanka niti v Kanadi nima miru, islamisti ji grozijo prek video posnetkov na medmrežju.

Asia Bibi še vedno ne more živeti v miru. Pakistanska kristjanka, ki je bila pred skoraj 10 leti obsojena na smrt zaradi bogoskrunstva, lani pa končno spoznana za nedolžno, je prejšnji teden prispela v Kanado, vendar tudi tam dobiva grožnje islamistov, poroča Radio Ognjišče.

Islamski skrajnež je na medmrežju objavil video posnetek, v katerem pravi, da je prišel v Kanado, da ubije Bibijevo. Grozi tudi vsem sovražnikom islama in vladi, ki je osvobodila Asio Bibi.

Ni jasno, ali je moški na posnetku pristen, kljub temu pa obstoj videa predstavlja resno grožnjo tako Bibijevi kot drugim nedolžnim, ki bodo tarča iz sovraštva do nje.

Potem ko je v javnost prišla novica, da je odšla v Kanado, je grožnje prejelo tudi več cerkva v Pakistanu. Tam so medtem zaradi zdravstvenih razlogov iz zapora izpustili vodjo in njegovega namestnika radikalne islamske skupine, ki je lani s protesti in zažiganjem avtomobilov ohromila državo, potem ko je sodišče oprostilo Asio Bibi. V zaporu bi morala ostati do 15. julija.

Vir: Radio Ognjišče
Foto: RO

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh