Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Irska javnost nasprotuje odločitvi o zaprtju vatikanskega veleposlaništva

Objava: 18. 01. 2012 / 08:23
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Irska javnost nasprotuje odločitvi o zaprtju vatikanskega veleposlaništva

Številni državljani so prepričani, da bo irska zunanja politika zaradi te odločitve utrpela precejšnjo škodo.

Irska javnost množično nasprotuje odločitvi vlade, da zapre svoje veleposlaništvo pri Svetem sedežu, poroča irski časnik ‘The Irish Examiner’. Potem ko je zunanji minister Eamon Gilmore napovedal vladno odločitev, je bilo po navedbah časnika 93% vseh sporočil glede tega vprašanja, ki so jih sprejeli v ministrovi pisarni, izjemno kritičnih. Pri časniku so do sporočil javnosti prišli z uradno vlogo, ki jim po zakonu o svobodi informiranja omogoča dostop do vseh javnih sporočil pisarnam irskih ministrstev.

Kot je zapisal politični urednik omenjenega irskega časnika, Paul O’Brien, je eden izmed piscev sporočil zunanjemu ministru očital, da ‘preprosto sovraži katoliško Cerkev’ in ga celo primerjal z Oliverjem Cromwellom, angleškim politikom, ki je bil kot goreč protestant oster nasprotnik katoliške vere. Drugi pisec sporočila vladi očita, da je izkoristila škandal glede spolne zlorabe otrok in mladoletnikov v irski Cerkvi , da bi prikrila ‘svoje maščevanje katoliški Cerkvi’.

Številni državljani so podvomili o potrebi po zmanjševanju stroškov, kar je bilo navedeno kot temeljni razlog za zaprtje veleposlaništva v Rimu, in izrazili prepričanje, da bo irska zunanja politika zaradi te odločitve utrpela precejšnjo škodo.

Kupi v trgovini

Novo
3.450 umorjenih - Poročilo 6
55,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh