Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Iraški nadškof zaskrbljen zaradi slabih varnostnih razmer

Objava: 09. 08. 2011 / 08:51
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Iraški nadškof zaskrbljen zaradi slabih varnostnih razmer

Nadškof iz Mossula meni, da vlada ni sposobna poskrbeti za stabilne razmere v državi.

Po zadnjem bombnem napadu na eno izmed iraških cerkva je sirsko-katoliški nadškof v Mossulu, Yohanna Petros Mouche, iraško vlado obtožil, da ni sposobna poskrbeti za stabilne razmere v državi. Območna vlada naj bi bila po nadškofovih besedah ‘šibka in nesposobna poskrbeti za varnost in stabilnost na svojem območju’, je nadškof Mouche pojasnil v pogovoru s predstavniki mednarodne katoliške človekoljubne organizacije ‘Cerkev v stiski’. Oblastniki si v svojih političnih razpravah prizadevajo le za to, ‘da ohranjajo lastne položaje in si zagotovijo svoj delež ljudskega imetja’.

Nadškof je izrazil upanje, da bi napadi na kristjane v Iraku tamkajšnjo krščansko skupnost utrdili v veri in okrepili medsebojno solidarnost. Ne glede na to, kakšna je razsežnost zla, to ne more prestrašiti vernih src, je prepričan nadškof. Verske voditelje je pozval, naj ‘ostro obsodijo gnusne zločine, ki škodujejo ugledu islama in dostojanstvu Iraka’.

Pri eksploziji avtomobilske bombe pred cerkvijo Sv. Družine v središču Kirkuka je bilo poškodovanih več kot dvajset ljudi, med njimi tudi tamkajšnji župnik. Do napada je prišlo drugi dan islamskega postnega meseca ramadana. Policisti so po napadu odkrili še dve avtomobilski bombi, nastavljeni pred anglikansko cerkvijo in pred cerkvijo Mar-Gourgis v Kirkuku.

Kupi v trgovini

Novo
Cerkveni dokumenti (Nova serija, 41) - Upanje ne osramoti
Cerkveni dokumenti
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh