Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Iraška Cerkev se boji državljanske vojne

Objava: 30. 08. 2010 / 07:39
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Iraška Cerkev se boji državljanske vojne

Iraška vojna, ki se je pričela leta 2003, je temeljito pretresla varnost, gospodarstvo in narodno enotnost, poleg tega pa je povzročila tudi 'intelektualno opustošenost'.

V Iraku z umikom ameriških čet po ocenah katoliške Cerkve narašča strah pred državljansko vojno. Združenim državam Amerike ni uspelo razrešiti težav v državi z izgradnjo močne vlade, je za italijansko katoliško agencijo SIR pojasnil nadškof v severnoiraškem mestu Kirkuk, Louis Sako.

Po umiku ameriških vojakov se v Iraku pojavlja nevarnost, da bo dežela razpadla na različne etične in verske skupnosti, grešni kozel takšnega položaja pa bodo bo mnenju nadškofa Sakoja manjšine, ki jih bo vsaka večja skupina želela pridobiti na svojo stran.

Iraška vojna, ki se je pričela leta 2003, je temeljito pretresla varnost, gospodarstvo in narodno enotnost, poleg tega pa je povzročila tudi 'intelektualno opustošenost', saj so številni akademiki izgubili življenje ali pa so bili primorani zapustiti državo. Kot še pojasnjuje nadškof Sako, je zdaj v Iraku 'ogromno svobode', vendar se stvari 'zelo počasi odvijajo v smeri demokracije'.

Na fotografiji: nadškof Louis Sako

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh