Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Iranski pastor Nadarkhani zopet na svobodi

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 10. 01. 2013 / 10:27
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Iranski pastor Nadarkhani zopet na svobodi

Evangeličanski pastor mora v naslednjih tridesetih dneh podpisati dokumente, ki jih od njega zahtevajo tamkajšnje oblasti.

Iranski pastor Youcef Nadarkhani je po aretaciji na božični dan presenetljivo zopet na prostosti, kot je poročala evangeličanska agencija 'epd' s sklicevanjem na podatke Mednarodnega združenja za človekove pravice. Zaradi prestopa v krščansko vero je pastorju neke evageličanske Cerkve v Iranu po navedbah borcev za zaščito človekovih pravic že grozila smrtna kazen, kar je izzvalo val protestov po vsem svetu. Septembra 2012 so Nadarkhanija spustili iz zapora, na božič pa so ga ponovno aretirali.

Sprva je bilo rečeno, da mora leta 1977 rojeni evangeličanski pastor 'odslužiti' še štirideset dni stare zaporne kazni. To je bilo utemeljeno s pojasnilom, da je bil septembra lani prezgodaj izpuščen iz zapora. Borci za zaščito človekovih pravic so to ocenili kot kazen za Nadarkhanijevo nastopanje v javnosti po izpustitvi. Nadarkhaniju je bilo tokrat očitno naročeno, naj se v naslednjih tridesetih dneh ponovno javi pri iranskih oblasteh, kjer naj bi podpisal dodatne dokumente.

Po navedbah omenjenega združenja za človekove pravice je revolucionarno sodišče v Rashtu septembra 2010 izreklo smrtno kazen proti Nadarkhaniju, zaradi odpadništva od islama in prestopa v krščansko vero. V ponovnem sodnem postopku so družinskega očeta 8. septembra lani oprostili vseh obtožb in ga izpustili na prostost. Sodniki pa so mu strogo prepovedali kakršno koli misijonarsko dejavnost med muslimani.

Povezave: http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/all/0FA61E2D3E48BCEDC1257AED001E98AA?OpenDocument

Foto: splet

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh