Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Iranski kristjan Nadarkhani ponovno v ječi, protesti po vsem svetu

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 08. 01. 2013 / 05:34
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Iranski kristjan Nadarkhani ponovno v ječi, protesti po vsem svetu

Pastor neke evangeličanske hišne Cerkve naj bi po izpustitvi pozabil pravočasno in redno izpolnjevati vse potrebne dokumente.

Ponovno zaprtje iranskega evangeličanskega pastorja Youcefa Nadarkhanija je po vsem svetu sprožilo številne proteste. V Nemčiji je glavni tajnik krščanskih demokratov v pismu iranskemu veleposlaniku očital kršenje človekovih pravic in verske svobode kristjanov. Odlomke iz pisma so navedli tudi v tamkajšnjem časniku 'Die Welt'. Da kristjana aretirajo prav na božični dan, 'lahko kristjani po svetu razumejo kot zavestno zapostavljanje svoje vere', je zapisal nemški politik.

Nadarkhanija so po navedbah medijev prijeli v njegovem domačem kraju Rasht. Pastor neke evangeličanske hišne Cerkve naj bi po izpustitvi po prvi aretaciji v začetku lanskega septembra pozabil pravočasno in redno izpolnjevati vse potrebne dokumente. Zdaj naj bi v zaporu preživel še štirideset dni.

Nadarkhanija, ki je v zgodnjih odraslih letih prestopil v eno izmed binkoštnih Cerkva, so aretirali že oktobra 2009, ker je nasprotoval obveznemu pouku korana za vse otroke v Iranu. Konec septembra 2011 je moral pred sodišče, kjer je bil zaradi 'odpadništva od islamske vere' in 'širjenja neislamskega nauka' obsojen na smrt z obešenjem. Cerkveni predstavniki, politiki in organizacije za varstvo človekovih pravic po vsem svetu so se na njegovo obsodbo odzvali s protesti. 8. septembra lani so Nadarkhanija izpustili iz zapora.

Na fotografiji: Youcef Nadarkhani (foto: splet)

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Prenovljena v Gospodu
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh