Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Indijski veleposlanik obiskal koprsko škofijo

Objava: 09. 08. 2011 / 11:09
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Indijski veleposlanik obiskal koprsko škofijo

Krščanstvo v Indiji je v pravem razcvetu in vse več indijskih duhovnikov prihaja misijonarit v Evropo, Združene države Amerike ter druge dežele.

Indijski veleposlanik njegova ekscelenca Jayakar Jerome je v sredo, 27. julija 2011, v spremstvu ljubljanskega pomožnega škofa dr. Antona Jamnika obiskal koprsko škofijo. Najprej se je srečal s koprskim škofom msgr. Metodom Pirihom, ki je predstavil zgodovino koprske škofije. Pogled v zgodovino krščanstva je gospoda veleposlanika, ki je tudi sam praktični katoličan, navdušil. Škof Pirih je spregovoril o različnih vplivih in pestri zgodovini tamkajšnje škofije in Cerkve na Slovenskem. Ob ogledu stolnice Marijinega vnebovzetja, ki je največja cerkev v Sloveniji, je veleposlanika zanimalo, kakšne načine danes išče Cerkev, da bi nagovorila sodobnega človeka v sekularizirani Evropi. Razmere v Indiji so seveda drugačne; nekaj samoumevnega je sobivanje različnih verstev, v globalnem svetu pa se razmere hitro spreminjajo in tudi Indija ne more biti izvzeta. V Indiji je veliko duhovnih poklicev. Skoraj polovica vseh jezuitov v svetovnem merilu npr. prihaja iz Indije. Krščanstvo je tam v pravem razcvetu. Vse več indijskih duhovnikov prihaja misijonarit v Evropo, Združene države Amerike in druge dežele.

V nadaljevanju je veleposlanik, ki sta ga spremljali tudi žena in hči, obiskal piransko cerkev sv. Jurija. Gospod župnik Zorko Bajc je predstavil bogato zgodovino župnije, ki se odraža tudi v več kot desetih piranskih cerkvah. Veleposlanik je bil prevzet nad delom tamkajšnjega dušnega pastirja, ki išče različne načine za vzpostavljanje stikov z ljudmi in jih nagovarja tudi preko umetnosti. Piranska župnija je sodobna misijonska župnija, ki je obenem tudi župnija, polna turistov in različnih priseljencev.

Veleposlanikova hvaležnost se je ob koncu srečanja izrazila z besedami: »To je bil moj najlepši dan, odkar sem veleposlanik v Sloveniji!«

Besedilo, ki ga objavljamo s posredovanjem Tiskovnega urada SŠK, je pripravil ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh