Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ikone na otip

Objava: 16. 06. 2009 / 11:04
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ikone na otip

Udeleženci in udeleženke ‘Srečanja slepih’ na obisku pri avstrijskih karmeličankah

V rokah podržati Kristusovo ikono, otipati nežne potege s čopičem, morda celo začutiti žareče barve, od zlate do rdeče in modre, vse to je bilo na voljo udeležencem in udeleženkam ‘Srečanja slepih’, ko so obiskali karmeličanski samostan na spodnjem Avstrijskem. Srečanje je priredil avstrijski Apostolat za slepe.

Na obisku v samostanu so udeleženci iz vse Avstrije spoznali življenje karmeličank, od jutranjih molitev do vsakodnevnih opravil samostanskih sester. Sestre so povedale, da glavni vir njihovih dohodkov predstavljata slikanje ikon in peka hostij. Ikone, pravijo, predstavljajo delček njihovega življenja, saj nastajajo v molitvi.

Dnevi ‘Srečanja slepih’ so se tokrat odvijali pod naslovom ‘Evharistija’, udeležence pa je spremljal duhovni oskrbnik in vodja Apostolata za slepe, Heinz Kellner. To je bilo že šesto srečanje, ki ga v sosednji Avstriji prirejajo z namenom izmenjave izkušenj tako slepih udeležencev kot tudi njihovih spremljevalcev.

Poleg predavanj o evharistiji so bili na dnevnem redu številni izleti, udeleženci so obiskali skupnost Emavs, že omenjeni karmeličanski samostan, na praznik Svetega Rešnjega telesa pa so se udeležili Telovske procesije skozi mestece St. Pölten.

Kupi v trgovini

Novo
6 skritih ravnanj, ki uničujejo družine
Medosebni odnosi
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh