Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Hrvaška katoliška aplikacija za iskanje prave ljubezni navdušila že tisoče uporabnikov

Za vas piše:
P. G.
Objava: 14. 07. 2024 / 06:18
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 12.07.2024 / 16:52
Ustavi predvajanje Nalaganje
Hrvaška katoliška aplikacija za iskanje prave ljubezni navdušila že tisoče uporabnikov
V zadnjih letih vse več ljudi bodočega zakonskega partnerja spozna preko spleta. FOTO: freepik.com

Hrvaška katoliška aplikacija za iskanje prave ljubezni navdušila že tisoče uporabnikov

Medtem ko v Sloveniji samski katoličani radi pokukajo na katStik, na Hrvaškem in še kje pravi hit postaja aplikacija Holydate. Namenjena je združevanju katoličanov, ki iščejo bodočega moža oz. ženo.

Holydate deluje približno mesec dni, na svoje naprave pa si jo je že v prvih dneh naložilo več tisoč uporabnikov iz vse Evrope. Aplikacijo je ustvarila Ivana Matković iz Zagreba, ki je pred tem vodila istoimensko Facebook skupino. V njej je uspela povezati več kot 4.700 oseb in v treh letih so zabeležili vsaj osem porok, številne zveze, pa tudi rojstva nekaj otrok.

Logotip aplikacije. FOTO: FB Holydate

Kot je zapisala na spletni strani aplikacije, je nato v molitvi vse jasneje spoznavala, da je napočil čas za drugačno obliko združevanja samskih katoličanov. »Takrat se je to zdelo nemogoče in nora odločitev, toda ogenj v mojem srcu je prevladal, da sem se odzvala in dala svoje talente na razpolago Gospodu,« pravi.

Kako deluje?

Aplikacija je na voljo za operacijska sistema Android in iOS, po prenosu pa se je treba registrirati z e-naslovom. Takoj se prikaže sporočilo, da je namen uporabe sklenitev zakramenta zakona. Pred uporabo aplikacije polnoletni uporabnik v svoj profil najprej naloži svoje fotografije, obvezna je le profilna. Pozor, na profilni fotografiji se mora dobro videti uporabnikov obraz. Fotografija mora prestati skrbniški pregled. Ko je enkrat naložena, je ni več mogoče spremeniti.

Sledi odgovarjanje na vprašanja »Spoznaj me«, med katerimi so tudi versko obarvana. Aplikacija sprašuje o prejetih zakramentih, obisku nedeljskih svetih maš, molitvi rožnega venca, najljubšem svetniku ipd.


Nato se lahko lotimo iskanja. Aplikacija prikaže osebe nasprotnega spola s podobnimi interesi, pomagamo pa si lahko tudi s t. i. filtri oz. iskalnimi kriteriji. To so npr. lokacija, starost, višina, obisk svete maše … Filtre lahko kadarkoli ponastavimo. Ko se nam nekdo zdi zanimiv oz. nam je na prvi pogled všeč, lahko kliknemo roza srček. Če tudi ta oseba »srčka« naš profil, aplikacija omogoči dopisovanje v klepetu. Nekoliko drugačen pomen ima rumena zvezdica.

Posebnost aplikacije: Trikrat dnevno povabi k molitvi. FOTO: holydate.hr

Tudi v živo

Poleg vsega tega ustvarjalci aplikacije pripravljajo tudi dogodke za samske katoličane – v živo. Na izletih, letovanjih, hitrih zmenkih, zabavah, duhovnih obnovah, romanjih in še kje se mladi katoličani srečujejo, spoznavajo v živo in se včasih tudi zaljubijo. Na te dogodke v aplikaciji opozarja ikona dveh skodelic s srčki, ki uporabnika preusmeri na spletno stran, kjer lahko najde podrobnosti o dogodkih.

Na letovanju. FOTO: holydate.hr

Ustvarjalci aplikacije se zavedajo, da so šele na začetku poti in da gotovo marsikaj še ne deluje tako, kot bi bilo najbolje. Skupaj z uporabniki nenehno iščejo možnosti za izboljšave. Aplikacija je bila tako nazadnje posodobljena pred le nekaj dnevi.

Nalaganje
Nazaj na vrh