Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Hollandova vlada močno nastrojena proti Cerkvi

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 07. 12. 2012 / 07:07
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Hollandova vlada močno nastrojena proti Cerkvi

Francoski krščanski demokrati so mnenja, da se družbeni protiklerikalizem v Franciji nezadržno širi.

V Franciji se je razvnela razprava o vse hitreje naraščajoči sovražnosti do katoliške Cerkve. Kot je poročal francoski časnik ‘La Croix’, je predsednica tamkajšnje krščansko demokratske stranke Christine Boutin pojasnila, kako vse bolj zaznava nekakšno ‘fobijo pred katoličani’.

Vlada meni, da si Cerkev premalo prizadeva za pomoč brezdomcem, je kritična Boutinova. Sprašuje se, ali se takšne govorice širijo zato, da bi spodkopale verodostojnost Cerkve, ker je Cerkev izrazila svoje nasprotovanje legalizaciji istospolnih zakonskih zvez. Tiskovni predstavnik pariške nadškofije, Bernard Podvin, je po navedbah v časniku pojasnil, da so napadi na Cerkev rezultat nepoznavanja krščanstva in Cerkve.

Omenjeno razpravo je sprožila izjava ministrice za socialna stanovanja, Cecile Duflot, članico zelenih. V začetku tedna je pariškemu nadškofu kardinalu Andreju Vingt-Troisju izrekla zahtevo, naj da več stavb v cerkveni lasti na razpolago brezdomcem. Protest je prišel s strani katoliških organizacij, ki so v izjavi ministrice začutile neupravičeno grajo.

Pariški profesor sociologije Philippe Portier pa naj bi po navedbah v medijih izjavil, da je katoliška Cerkev pogosteje kot druge veroizpovedi tarča napadov s strani drugače mislečih. Vzrok za to Portier vidi v naraščajočem protiklerikalizmu, poleg tega pa je katoliška Cerkev za razliko od drugih veroizpovedi z osebnostjo papeža mednarodno bolj prepoznavna. In ves čas se bori proti vse večjemu subjektivizmu v družbi.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh