Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Harry Kane, vrhunski nogometaš, v skrbi za duševno zdravje: Pogovarjajmo se!

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 24. 06. 2024 / 05:30
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 21.06.2024 / 12:44
Ustavi predvajanje Nalaganje
Harry Kane, vrhunski nogometaš, v skrbi za duševno zdravje: Pogovarjajmo se!
Angleški nogometaš Harry Kane med tekmo za svetovni pokal leta 2022. FOTO: Tasnim News Agency/Wikipedia

Harry Kane, vrhunski nogometaš, v skrbi za duševno zdravje: Pogovarjajmo se!

Kapetan angleške nogometne reprezentance Harry Kane si želi, da bi v letošnjem poletju, tudi s pomočjo nogometa, čim več ljudi spodbudil k pogovoru in na ta način izboljšal njihovo duševno počutje.

Vrhunskega športnika skrbi duševno zdravje njegovih sodržavljanov: raziskave so namreč pokazale, da se skoraj šest od desetih Britancev počuti osamljene, ob tem pa najbolj trpijo ljudje v starostni skupini od 18 do 24 let. Osamljenost je še posebej izrazita v poletnem času, navaja britanski Independent.

Obraz napadalca nogometnega kluba Bayern iz Münchna se bo v naslednjih nekaj mesecih pojavljal na omejeni izdaji lončkov za kavo v verigi Starbucks po vsej Angliji.

Kane je v podporo vsem, ki trpijo zaradi duševne stiske, leta 2022 ustanovil svojo fundacijo s ciljem, da bi spremenil generacijsko razmišljanje o duševnem zdravju, predvsem med mladimi. Fundacija sodeluje z različnimi dobrodelnimi organizacijami, v letošnjem poletju pa se je povezala s kavarniško verigo Starbucks z namenom, da bi pri ljudeh poudarila moč medčloveških odnosov. Obraz napadalca nogometnega kluba Bayern iz Münchna se bo tako v naslednjih nekaj mesecih pojavljal na omejeni izdaji lončkov za kavo v verigi Starbucks po vsej Angliji.

»Ta pobuda bo spodbudila več medčloveških stikov in ustvarila posebne trenutke ob nečem, kar imamo vsi radi, pa naj bo to nogomet ali skodelica dobre kave!« FOTO: starbucks.com

Svetovna veriga kavarn bo Fundaciji Harry Kane v okviru 12-mesečnega partnerstva namenila pol milijona britanskih funtov (okoli 590.000 evrov) za podporo njenemu delu na področju izboljšanja duševnega zdravja.

Zavedanje, da nismo sami, je velika spodbuda za naše dobro počutje.

Angleški kapetan upa, da bo kot vodja nacionalne reprezentance svojo ekipo privedel do naslova prvaka na Euru 2024 v Nemčiji, s tem pa spodbudil pogovore o nogometu med sodržavljani. Kot je dejal, lahko drobni pogovori resnično vplivajo na naše duševno zdravje in srečo: »Že kratek čas, ki ga preživimo skupaj in se pogovarjamo, nam lahko v tistem trenutku prinese dobro počutje, poleg tega pa nam pusti trajne spomine. Zavedanje, da nismo sami, je velika spodbuda za naše dobro počutje.«

Po Kaneovih besedah naj bi pobuda, ki jo v okviru svoje fundacije izvaja z verigo Starbucks, spodbudila več medčloveških stikov in ustvarila posebne trenutke »ob nečem, kar imamo vsi radi, pa naj bo to nogomet ali skodelica dobre kave«.

Nalaganje
Nazaj na vrh