Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Gurmanska kuhinja v pomoč brezdomcem

Objava: 23. 09. 2009 / 14:24
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Gurmanska kuhinja v pomoč brezdomcem

V Rimu so štirje kuharski mojstri pomagali pri zbiranju sredstev za ureditev središča za brezdomce

Štirje kuharski mojstri so v Rimu pripravili gurmanski obed v korist središča za brezdomce, ki ga vodi italijanska Karitas. Izziva so se udeležili znani italijanski kuharji, med njimi dobitnik Michelinove zvezdice Francesco Apreda iz restavracije ‘Imago-Hassler’in Agata Parisella iz rimskega lokala ‘Agata in Romeo’.

Mojstri so ustvarili gurmanske jedi za 150 izbranih gostov, so zapisali v spletni izdaji dnevnika ‘Corriere della Sera’. Izkupiček večera, ki se je odvijal v središču za brezdomce Santa Giacinta, je namenjen obnovi zatočišča in menze za brezdomce pri rimski postaji Termini.

150 dobrotnikov je poskrbelo za to, da so bili gurmanske večerje deležni tudi obiskovalci in začasni prebivalci doma Santa Giacinta. Med povabljenimi gosti pa so bili rimski župan Gianni Alemanno, direktor rimske Karitas msgr. Enrico Feroci in generalni direktor italijanskih državnih železnic, Mauro Moretti. Med prireditelji večera ‘Štirje kuharski mojstri za zatočišče’ je bil tudi kuharski kritik in ocenjevalec vin Luigi Cremona.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh