Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Grebenčki in ptički

Za vas piše:
s. Bernarda Gostečnik
Objava: 14. 02. 2023 / 19:43
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.02.2023 / 10:34
Grebenčki in ptički
Fotografija je simbolična. FOTO: Unsplash.

Grebenčki in ptički

Valentinovi ptički

30 dag moke

½ žličke soli

1,5 dag kvasa

2,5 dag sladkorja

5 dag masla

2 rumenjaka

2 do 2,5 dl mleka

nastrgana limonina lupinica

1 žlica ruma

1 žlica kisle smetane

Premaz:

1 jajce

mak

Seznam:

Moko presej v skledo, ob strani dodaj sol, na sredini naredi jamico in daj vanjo rumenjake, sladkor, kislo smetano, limonino lupinico in rum. V skodelici razdrobi kvas, dodaj žličko sladkorja, dve žlici toplega mleka in žlico moke. Vse skupaj pomešaj in pusti, da vzhaja. Ko je kvas vzhajan, ga dodaj moki, prilij preostalo mleko in začni gnesti. Ko se sestavine dobro pomešajo, dodaj raztopljeno maslo in gneti še tako dolgo, da se testo loči od rok in sklede. Nato skledo pokrij in pusti na toplem, da testo vzhaja. Vzhajano testo razreži na 5 do 8 dag težke koščke. Vsakega pregneti v hlebček in oblikuj v svaljek ter ga...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh