Grahova kremna juha in skutne palačinke
Grahova kremna juha in skutne palačinke
GRAHOVA KREMNA JUHA
- 450 g zamrznjenega graha
- 200 g zamrznjene špinače
- 2 krompirja
- sol
- skodelica mleka
- Krompir olupimo, ga narežemo na kocke in ga v slani vodi kuhamo 10 minut.
- Dodamo grah, špinačo, zavremo, nato odkrito kuhamo, da se grah zmehča.
- S paličnim mešalnikom vse pretlačimo v kremno juho, prilijemo mleko in po potrebi razredčimo in dosolimo.
ZAPEČENE SKUTNE PALAČINKE
Nadev:
- 500 g skute
- 4 žlice sladkorja
- lupinica cele eko limone
- 2 jajci
- 1 dl kisle smetane
- 2 vrečki vaniljevega sladkorja
Preliv:
- 1 dl mleka
- 1 dl kisle smetane ali jogurta
- jajce
- Najprej pripravimo testo za palačinke in spečemo vsaj 8 palačink.
- V skledi vse sestavine za nadev dobro premešamo. Posebej sestavimo tudi preliv.
- Na vsako palačinko namažemo 2 žlici nadeva, robove privihamo in palačinko zvijemo, nato položimo v pekač, kamor smo prej vlili za žlico preliva.
- Nadevane položimo drugo poleg druge in radodarno prelijemo s prelivom. Model porinemo v segreto pečico za 30 minut.
Kuhali sva Kaja in Mojca Koman, fotografiral pa Krištof Koman.
Članek je bil objavljen v februarski številki Mavrice. Nanjo se lahko naročite v naši spletni trgovini. Hvala, ker z nakupom podpirate nastajanje kakovostnih katoliških vsebin za otroke in starše!