Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Govedina in pletenice

Za vas piše:
s. Bernarda Gostečnik
Objava: 21. 06. 2023 / 08:48
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 21.06.2023 / 09:06
Govedina in pletenice
FOTO: s. Bernarda Gostečnik

Govedina in pletenice

Pletenice s sezamom

65 dag pšenične moke

1 dag soli

2 dag kvasa

3 ½ do 4 dl mleka

5 do 10 dag masla

jajce ali žlica olja

Moko presej, ob strani dodaj sol, v sredino zlij vzhajan kvas ter postopoma prilivaj mlačno mleko. Ko je testo pregneteno, dodaj stopljeno maslo. Gneti tako dolgo, da se maščoba vpije v testo. Dobro naj vzhaja, nato ga razreži na 5 do 8 dag težke koščke. Vsakega pregneti v hlebček in ga oblikuj v pramene. Spleti jih v kite. Položi jih na namazan ali s papirjem za peko obložen pekač in jih pusti na toplem, da vzhajajo. Vzhajane pomaži z jajcem in potresi s sezamom. Peci jih 20 minut pri 180 ℃.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh