Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Glasbeno-molitveni večer

Objava: 19. 01. 2016 / 18:08
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:27
Ustavi predvajanje Nalaganje

Glasbeno-molitveni večer

Na prvem večeru DRG je nastopila Petra Stopar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na prvem večer duhovnoritmične glasbe v letu 2016 je nastopila glasbenica Petra Stopar. Poznamo jo izvečih festivalov DRG glasbe, na katerih je predstavila svoje skladbe, ki somnogim znane že kot popevke.

Večer se jepričel z blagoslovom in molitvijo. Petra nas je s svojimi spremljevalnimiglasbeniki povabila k iskrenemu pogovoru z Bogom prek doživljanja in molitve zglasbo.  Na klaviaturah jo je spremljalJan Gerl, na električni kitari Tine Lustek  in na cajonu Filip Firbas. Salezijanska dvoranana Gradu Rakovnik se je lepo napolnila in vsi smo bili deležni res lepegamolitvenega večera.

Dobro poznaneskladbe so s Petro peli tudi obiskovalci,  ki so lahko prisluhnili tudi številnim svežimskladbam. Presenetila nas je s poskočno Gotell it on the mountain. . Glasbeni večer je bilprepleten s pričevanjem iz njenega življenja, o doživljanju Boga, o veri,usmiljenju, o molitvi preko glasbe ter o njenem prihodu na DRG sceno. Da jenjena oblika molitve pot do Boga preko glasbe, je spoznala v GimnazijiŽelimlje, ko so imeli skupne duhovne molitvene večere in so skupaj prepevali.Takrat je začutila željo, da bi tudi sama nekaj podobnega ustvarila, ker je žeod nekdaj rada pela. Prvo DRG skladbo z naslovom Tam, nad oblaki je napisala v dijaškem domu in malo med šolskimiodmori leta 2005. Nekaj časa je bila skrbno v predalu, ko pa je prišla pobudaza Ritem duha, jo je vzgojitelj Peter Pučnik spodbudil, da se je prijavila nafestival in s pomočjo prijateljev naredila aranžma za festival, kjer je bilapesem zelo lepo sprejeta. Glasbeno pot Petra čuti kot poslantvoevangeliziranja, pričevanje za Boga mladim in vsem mladim po srcu, ne vidi jokot pot kariere, prepoznavnosti in slave. Njen poklic je novinarstvo, v čemeruživa.

 

Doživeli smozares lep in pester glasbeno molitveni večer. Po prejemu duhovnikovega božjegablagoslova ter z aplavzom izvano še eno Petrino skladbo, smo bili povabljeni,da se podružimo klepetu z glasbeniki v kletnih prostorih Gradu Rakovnik.

O Petri Stopar

Petra Stoparse je že večkrat pojavila na priznanih festivalih duhovno ritmične glasbe prinas. Oktobra leta 2005 je v Mariboru nastopila na festivalu sodobne krščanskepopevke Ritem duha s skladbo Tam, nadoblaki in po mnenju strokovne žirije zmagala. Tudi leta 2007 je s skladbo Največja skrivnost zmagala. Na Ritmuduha leta 2010 je sodelovala z Omarjem Naberjem s skladbo Resnice glas, vendar se zaradi bolezni nista udeležila tekmovalnegadela festivala. Leta 2011 se je na festivalu predstavila s skladbo Kako preprosto. Z mnogim zelo ljuboskladbo Brez besed je nastopila nafestivalu Ritem duha leta 2012. V preteklem letu 2015 pa se je predstavila nafestivalu Ritem srca s pesmijo Moja siluč. Svojo ustvarjalno pot je pred dobrim letom dni povzela s svojo prvozgoščenko z naslovom »Največja skrivnost«.Zgoščenka prinaša dvanajst kreativnih skladb, ki so delo večletnega ustvarjanjaPetre in njenih soustvarjalcev. Med njimi so skladbe, ki smo jih prvič lahkoslišali na festivalu Ritem Duha kot čisto novepesmi in priredbe. Njena prva samostojna zgoščenka je nastala v sodelovanju sštevilnimi priznanimi slovenskimi glasbeniki in je »dragocen in pričevalenprispevek k sodobni popularni krščanski glasbi v Sloveniji,« kot pravi sama

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh