Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Gesli in logotipa potovanj v Čile in Peru

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 22. 08. 2017 / 10:20
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:37
Ustavi predvajanje Nalaganje

Gesli in logotipa potovanj v Čile in Peru

Papež Frančišek bo latinskoameriški državi obiskal januarja prihodnje leto.

Papež Frančišek bo januarja prihodnje leto obiskal latinskoameriški državi Čile in Peru. V teh dneh sta bili predstavljeni gesli in logotipa obiska obeh držav, ki bo v znamenju miru in upanja.



Geslo papeževega apostolskega potovanja v Čile je Svoj mir vam dajem (Jn 14,27). To so Jezusove besede iz Evangelija po Janezu, ki jih lahko prepoznajo tako katoličani kot nekatoličani. S čilske komisije za papežev obisk, »sveti oče s tem obiskom spodbuja kulturo srečanja in ozračje edinosti za čilski narod«.

Znan je tudi logotip potovanja, ki prikazuje tri osrednje elemente obiska: križ, papežev podpis in zemljevid Čila. Bela in rumena barva spominjata na vatikansko zastavo, napis Čile 2018 pa je v rdeči in modri barvi čilske zastave. Logo je sad dela skupine umetnikov, duhovnikov in laikov.

Papež Frančišek bo Čile obiskal med 15. in 18. januarjem 2018, in sicer mesta Santiago, Temuco ter Iquique.



Med 18. in 21. januarjem pa svetega očeta pričakujejo v Peruju. Geslo obiska je Združeni za upanje. Papež je v začetku meseca Perujcem namenil tudi video sporočilo, v katerem jih je pozval, naj si prizadevajo za edinost, spodbujeni z upanjem.

Peru bo že tretjič sprejel Petrovega naslednika. Sv. Janez Pavel II. se je tja odpravil leta 1985 in 1988. Po tridesetih letih Cerkev v Peruju zdaj pričakuje papeža Frančiška. Že vnaprej jo je povabil k novemu misijonarskemu prebujenju, s katerim bi okrepila vezi z Bogom in z ljudmi. Od tukaj tudi izvira geslo Združeni za upanje.

Glede loga apostolskega potovanja so perujski škofje zapisali, da je njegov namen izraziti papeževo bližino perujskemu ljudstvu ter spremljanje na njihovi poti vere. Na levi strani loga je podoba nasmejanega papeža Frančiška, ki se nahaja znotraj obrisa Peruja. Na desni strani je zapisano geslo obiska, ki ga podpirata dve dlani rdeče in rumene barve, ki predstavljata perujsko in vatikansko zastavo in sta odprti v drži molitve, hvale in veselja ob papeževem obisku.

Vir: Radio Vatikan
Foto: RV

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh