Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Francoz novi predsednik »Konference evropskih Cerkva«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 06. 06. 2018 / 08:33
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 06.06.2018 / 09:17
Ustavi predvajanje Nalaganje

Francoz novi predsednik »Konference evropskih Cerkva«

Nasledil bo anglikanskega škofa Christopherja Hilla.

Francoski reformirani protestant Christian Krieger je novi predsednik Konference evropskih Cerkva (CEC). Na zasedanju skupščine CEC v Novem Sadu, ki se zaključuje danes, so delegati 54-letnega predsednika Reformirane cerkve v Alzaciji in Lotringiji in podpredsednika Francoske protestantske zveze izbrali za naslednika anglikanskega škofa Christopherja Hilla iz Velike Britanije.

Krieger bo na novem položaju, kot je povedal po izvolitvi, spodbujal k dialogu in sodelovanju med Cerkvami, članicami CEC. Drugi cilj je pričevanje CEC »v Evropi in za Evropo, da bi spodbudili naše sodelovanje pri socialnih, ekumenskih in begunskih vprašanjih«.

Krieger, ki je bil že doslej predstavnik 20-članskega predsedstva CEC, je bil na položaj predsednika izvoljen za obdobje petih let. Za podpredsednika sta bila izbrana anglikanska škofinja v Loughboroughu v Veliki Britaniji, Gulnar Francis-Dehqani, ki sicer izhaja iz Irana, in grški pravoslavni metropolit za Švedsko in vso Skandinavijo, Cleopas Strongylis.

V CEC je združenih okoli 120 Cerkva protestantskega, pravoslavnega in anglikanskega izročila. Na položaju predsednika te ekumenske organizacije s sedežem v Ženevi se izmenjujejo predstavniki različnih Cerkva.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh