Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Francoski škofje: »Ubijanje v nobenem primeru ni nega«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 23. 03. 2018 / 08:34
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.03.2018 / 17:43
Ustavi predvajanje Nalaganje

Francoski škofje: »Ubijanje v nobenem primeru ni nega«

Odločen zagovor paliativne medicine in nasprotovanje evtanaziji.

Francoski škofje so izrazili odločno nasprotovanje evtanaziji. »Ubijanje, tudi iz sočutja, v nobenem primeru ni nega,« so zapisali v izjavi v okviru trenutnega pomladnega zasedanja škofovske konference v Lurdu. Zakon, ki negovalcem in zdravnikom dopušča »umor iz usmiljenja«, je tudi v nasprotju z zaupnim odnosom med pacientom in njegovim negovalcem. Ta namreč predvideva, da negovalec pacientu želi najboljše; in to nikakor ne more biti smrt.



Škofje so posebej opozorili na paliativno medicino; ta še ni zadosti razvita. Možnosti, da bi »olajšali trpljenje v vseh njegovih oblikah«, še niso zadosti znane. To nepoznavanje je vzrok strahu in predsodkov, ki se zrcalijo tudi v anketah. Januarja letos je po podatkih javnomnenjskega inštituta Ifop 89 % Francozov podprlo legalizacijo evtanazije »in/ali« samomora z zunanjo pomočjo.

Škofje so tudi spomnili, da je bil šele februarja 2016 sprejet zakon o zaključku življenja. Že iz spoštovanja do dela zakonodajalca in pacientov je pomembno, da se t.i. Claeys-Leonettijev zakon najprej uveljavi.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh