Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Frančiškov blagoslov za tednik Družina

Za vas piše:
Marjan Pogačnik
Objava: 02. 02. 2022 / 12:27
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 02.02.2022 / 12:34
Frančiškov blagoslov za tednik Družina

Frančiškov blagoslov za tednik Družina

Ob sprejemu sodelavcev slovenskega katoliškega tednika in drugih svetovnih medijev je papež posvaril pred »infodemijo« in spodbudil k novinarskemu iskanju resnice, ki spoštuje vsakogar

V 70. letu izhajanja tednika Družina je bil 28. januar več kot običajen dan. Na to petkovo zgodnje dopoldne je namreč papež Frančišek med zastopniki različnih svetovnih katoliških medijev sprejel tudi predstavnike medijske hiše Družina, ki so bili – skupaj z bralci vred – deležni njegovega posebnega blagoslova.

Direktor Družine Tone Rode, odgovorni urednik tednika Boštjan Debevec ter drugi predstavniki Družine in Aleteie so se osebno srečali s svetim očetom v vatikanski dvorani Klementina. Po govoru za okoli 100 novinarjev z vsega sveta, povezanih v mednarodni konzorcij katoliških medijev s platformo catholicfactchecking.com, se je Frančišek rokoval z navzočimi. Papež si je vzel čas, da je pozdravil vsakogar osebno. Dva dni pred tem, pri splošni avdienci, se je pozdravljanju zaradi težav s kolenom odpovedal: »Zdravniki so mi povedali, da kaj takšnega dobijo samo stari ljudje, zato niti ne vem, kako da se me je to zdaj prijelo,« se je takrat pošalil.

»Neve...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh