Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Frančišek upokojenemu papežu čestital za god

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 20. 03. 2013 / 10:49
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Frančišek upokojenemu papežu čestital za god

Benedikt XVI. je včerajšnje ustoličenje papeža Frančiška ‘z veliko pozornostjo’ spremljal preko televizijskega zaslona; skupno kosilo ‘obeh papežev’ prihodnjo soboto.

Papež Frančišek je na dan svoje umestitve na položaj poglavarja katoliške Cerkve po telefonu poklical svojega predhodnika Benedikta XVI. v njegovem začasnem domovanju v papeški letni rezidenci v Castel Gandolfu in mu izrekel čestitke ob včerjašnjem prazniku sv. Jožefa. Med izčrpnim in prisrčnim pogovorom včeraj popoldne se je Frančišek upokojenemu papežu še enkrat zahvalil za njegovo služenje katoliški Cerkvi, kot so sinoči sporočii z vatikanskega tiskovnega urada.

Benedikt XVI. je včerajšnje ustoličenje papeža Frančiška ‘z veliko pozornostjo’ spremljal preko televizijskega zaslona in novemu cerkvenemu poglavarju zagotovil svojo nenehno bližino v molitvi. Umestitev novega papeža je bila prav na praznik sv. Jožefa iz Nazareta, godovnega zavetnika Josepha Ratzingerja oz. Benedikta XVI.

Prvo uradno srečanje med Frančiškom in Benediktom XVI. je na programu prihodnjo soboto, 23. marca, v Castel Gandolfu. Frančišek se bo v papeško letno rezidenco odpravil s helikopterjem, ‘oba papeža’, sedanji in upokojeni, pa naj bi sedla k skupnemu kosilu.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Prenovljena v Gospodu
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh