Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Frančišek presenetil otroke v »Vasi SOS«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 17. 10. 2016 / 07:34
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:32
Ustavi predvajanje Nalaganje

Frančišek presenetil otroke v »Vasi SOS«

Znova nepričakovan obisk na »petek usmiljenja«.

Papež Frančišek je minuli petek v italijanski prestolnici nenapovedano obiskal otroke v »Vasi SOS«, stanovanjskem naselju, kjer skrbijo za okoli trideset otrok, ki prihajajo iz težkih osebnih, družinskih ali socialnih okolij. Sveti oče je »obisk presenečenja« opravil v okviru pobude »petki usmiljenja«, ko en petek v mesecu posveti konkretnim dejanjem usmiljenja v jubilejnem letu.



Med obiskom v centru so papežu razkazali naselje, ki vključuje tudi manjše nogometno igrišče in park z igrali. Otroci, ki živijo v »Vasi SOS«, so mu pokazali svoje sobe in igrače, Frančišek pa jim je prisluhnil, ko so mu pripovedovali svoje življenjske zgodbe. Skupaj so igrali namizni nogomet in svetemu očetu predvajali svojo priljubljeno glasbo. Pred vrnitvijo v Vatikan je papež z otroki tudi pomalical, v dar pa jim je prinesel bombone.

»Vas SOS« leži na severozahodu Rima, v četrti Boccea, sestavlja pa jo pet bivalnih objektov, v katerih je lahko naseljenih po največ šest otrok, mlajših od 12 let, ki živijo skupaj s skrbnico, t.i. »SOS mamo«. Za otroke, ki živijo v centru, skrbijo na enak način, kot bi to počeli v pravi družini. Mali stanovalci hodijo v šolo, obiskujejo domačo župnijo in se udeležujejo športnih dejavnosti. Vse osebje, ki v centru skrbi za otroke, je tam več let, tako da z varovanci vzpostavijo trdne odnose in jim pomagajo pri osamosvajanju v času odraščanja.

Vir: www.aleteia.org / Vatican Radio
Foto: Radio Vatikan

Kupi v trgovini

Novo
Neoprostljivo
Zgodovina
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh