Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Frančišek pomoči potrebne vabi v cirkus

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 11. 01. 2018 / 12:11
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:39
Ustavi predvajanje Nalaganje

Frančišek pomoči potrebne vabi v cirkus

Cirkus Medrano bo nocoj »cirkus solidarnosti« za reveže svetega očeta.

Papež Frančišek prijazno vabi revne, brezdomce, begunce, skupino zapornikov, posameznike in družine, ki so najbolj pomoči potrebne, naj nocoj skupaj s prostovoljci udeležijo cirkuške predstave. Kot poroča Radio Vatikan, je Cirkus Medrano dal na razpolago 2.100 sedežev v velikem šotoru v severnem predelu Rima za ta »dogodek dejavne ljubezni«, ki sta ga družina Casartelli (lastnica cirkusa Medrano) in podjetnik Fabrizio Grandi poimenovala »Cirkus solidarnosti« za reveže svetega očeta.



Med eno izmed splošnih avdienc je papež Frančišek nagovoril osebje cirkusa in jim dejal, da so med cirkuškimi predstavami ustvarjalci lepote. In to duši dobro dene, meni sveti oče, kajti »lepoto zelo potrebujemo«. Zato ta dar cirkuških umetnikov, ki z vztrajnostjo, zavzetostjo in s številnimi žrtvami uspejo ustvariti in podariti lepoto tako sebi kot drugim, lahko tudi za naše najrevnejše brate in sestre postane spodbuda za premostitev stiske in življenjskih težav, za katere se pogosto zdi, da so prevelike in nepremostljive.

Ob tej priložnosti bo na voljo zdravniško sanitetna služba, ki jo bodo zagotovili bolničarji prostovoljci z enim rešilnim avtomobilom ter mobilno ambulanto države mesta Vatikan, po predstavi pa bodo najbolj pomoči potrebni prejeli tudi vrečko z večerjo.

Vir: Radio Vatikan
Foto: www.vaticannews.va

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh