Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Frančišek o »mobilnosti« duhovnikov med škofijami

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 22. 05. 2018 / 09:26
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.05.2018 / 11:44
Ustavi predvajanje Nalaganje

Frančišek o »mobilnosti« duhovnikov med škofijami

Papež je sinoči odprl zasedanje Italijanske škofovske konference.

Papež Frančišek je sinoči odprl zasedanje Italijanske škofovske konference. Kot poroča Radio Ognjišče, je v nagovoru škofom izrazil zaskrbljenost zaradi treh stvari.

Na prvem mestu je upad števila duhovnih poklicev. Po papeževem mnenju bi bila rešitev v neke vrste mobilnosti duhovnikov iz škofij, kjer je poklicev dovolj, v škofije, kjer jih primanjkuje.

Na drugem mestu je sveti oče omenil finančne škandale, ki so prizadeli nekatere škofije. Kdor veruje, ne more govoriti o revščini in živeti kot faraon, a velikokrat to vidimo, je dejal papež in dodal, da ga žalosti, ko sliši, da je kdo nepošteno ravnal z darom uboge vdove.

Na tretjem mestu pa je Frančišek spregovoril o nujnosti zmanjševanja in združevanja prevelikega števila italijanskih škofij. To temo je začel že na prvem srečanju z italijanskimi škofi leta 2013, sicer pa je o njej govoril že Pavel VI. v 60-ih letih prejšnjega stoletja. »Govorimo o stari in aktualni temi, ki se jo je predolgo zanemarjalo. Mislim, da je čas, da jo čim prej pripeljemo do konca,« je italijanskim škofom pojasnil papež.

Vir: Radio Ognjišče
Foto: splet

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh