Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Frančišek bo obiskal Kristusov kip v Riu

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 07. 05. 2013 / 08:09
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Frančišek bo obiskal Kristusov kip v Riu

Na svetovnem dnevu mladih je na programu svetega očeta predviden tudi obisk najrevnejših predelov mesta, favel.

Papež Frančišek bo v okviru svetovnega dne mladih v Riu de Janeiru v letošnjem juliju obiskal tudi znameniti kip Kristusa Odrešenika, ki bdi nad večmilijonskim mestom, so minuli konec tedna poročali brazilski mediji. Obisk kipa na 710 m visokem hribu Corcovado, ki se dviga nad Riom, doslej ni bil predviden v uradnem programu papeževih dejavnosti. Natančni datum obiska naj bi po navedbah prirediteljev razodeli danes.

Zaradi zdravstvenega stanja upokojenega papeža Benedikta XVI., ki ga pestijo običajne težave starostnikov, ta programska točka pri dosedanji pripravi papeževega urnika ni bila predvidena. Z nastopom papeža Frančiška na položaj poglavarja katoliške Cerkve pa so prireditelji svetovnega dne mladi pričeli tudi z delnim preoblikovanjem programa obiska. Med možnimi dejavnostmi je tudi obisk najrevnejših predelov mesta Rio de Janeiro, t.i. favel. Že julija 1980 je tedanji papež Janez Pavel II. med svojim obiskom v Braziliji obiskal kip Kristusa Odrešenika nad tem znamenitim brazilskim velemestom.

V času prireditve med 23. in 28. julijem letos bo kip obiskovalcem na voljo 24 ur na dan. Običajno je sicer obisk mogoč le podnevi. Pristojni pričakujejo, da se bo val obiskovalcev v času svetovnega dne mladih povečal za najmanj 15 %. Kip povprečno obišče okoli tri tisoč ljudi dnevno. V času mladinskega srečanja imajo prireditelji na programu nočna bdenja in molitve, saj je ob vznožju kipa majhna kapela. Na svetovnem dnevu mladih v Braziliji letos pričakujejo od dva do tri milijone obiskovalcev.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh