Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Frančišek bo obhajal ekumensko bogoslužje v Pavlovi baziliki

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 21. 01. 2015 / 08:40
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:22
Ustavi predvajanje Nalaganje
Frančišek bo obhajal ekumensko bogoslužje v Pavlovi baziliki

Frančišek bo obhajal ekumensko bogoslužje v Pavlovi baziliki

Na sklepu tedna za krščansko edinost tudi predstavniki drugih krščanskih Cerkva.

Papež Frančišek bo v nedeljo, 25. januarja, v rimski baziliki sv. Pavla zunaj obzidja obhajal besedno ekumensko bogoslužje ob sklepu vsakoletnega molitvenega tedna za edinost med kristjani, ki se ga bodo udeležili tudi visoki predstavniki drugih krščanskih Cerkva in cerkvenih skupnosti, so sporočili iz Vatikana. Molitveni teden za krščansko edinost, ki traja od 18. do 25. januarja, v številnih krajevnih Cerkvah obhajajo z ekumenskimi prireditvami in molitvenimi srečanji. Na tem mestu in ob tej priložnosti je papež Janez XXIII. 25. januarja 1959 napovedal zasedanje drugega vatikanskega cerkvenega zbora (1962-65). Tudi v kasnejših letih so papeži to ekumensko slavje izkoristili za pomembna oznanila.


Molitveni teden v Rimu obhajajo v znamenju Leta posvečenega življenja. Predstavniki in predstavnice redovnih skupnosti različnih Cerkva se bodo udeležili molitve večernic v baziliki sv. Pavla.

Molitveni teden praznuje že 107. rojstni dan. Tedaj je severnoameriški anglikanski duhovnik Paul Wattson pričel z molitveno osmino za edinost med kristjani. Prvič so jo obhajali od 18. do 25. januarja 1908.

Natanko 60 let kasneje, leta 1968, so Cerkve in cerkvene skupnosti po svetu prvikrat prejele besedila za molitveni teden za edinost med kristjani, ki sta jih v sodelovanju pripravila Komisija za vero in cerkveni red (Faith and Order) Ekumenskega sveta Cerkva in Papeški svet za spodbujanje edinosti med kristjani. Besedila letos prihajajo iz Cerkva v Braziliji.

Vir: Kathpress

Foto: splet / Wikipedia

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh