Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Francija želi ukiniti radikalizirane džamije

Za vas piše:
STA
Objava: 16. 11. 2015 / 11:15
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:26
Ustavi predvajanje Nalaganje

Francija želi ukiniti radikalizirane džamije

»Izgnati je potrebno ljudi, ki pridigajo sovraštvo.«

Francoska vlada bo v kratkem razpravljala o predlogu ukinitve radikalnih džamij, je v nedeljo, dva dneva po terorističnih napadih v Parizu in razglasitvi izrednih razmer napovedal notranji minister Bernard Cazeneuve.



»Izredne razmere pomenijo voljo, da lahko odločno in strogo posredujemo proti tistim, ki jih je treba izgnati, ker v Franciji pridigajo sovraštvo, ker so sodelovali ali jih sumijo sodelovanja v terorističnih dejanjih«, je za francosko televizijo dejal minister Cazeneuve.

V tej luči je minister tudi napovedal ukrepe, med katerimi je tudi razpustitev oziroma ukinitev mošej, v katerih pozivajo k sovraštvu.

Obenem je Cazeneuve spomnil na obsežno povečanje sredstev za obveščevalne službe, ki sega še v čas pred petkovimi napadi. Ustvarili so dodatnih 1.500 delovnih mest in vložili dodatnih 233 milijonov evrov.

»Ali je potrebno v kontekstu vojne, v katerem živimo, iti še dlje? Odgovor sta dala že predsednik in premier: da, potrebno je«, je zatrdil. V vsej polnosti se bodo med drugim poslužili vseh sredstev, ki jim jih dajejo na voljo izredne razmere, kot so odreditev hišnega pripora in racije.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh