Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Evropsko srečanje zaporniških kaplanov

Za vas piše:
SŠK
Objava: 01. 06. 2016 / 07:48
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:29
Ustavi predvajanje Nalaganje

Evropsko srečanje zaporniških kaplanov

V imenu Slovenske škofovske konference se srečanja udeležuje zaporniški vikar Robert Friškovec.
Od 30. maja do 1. junija 2016 v Centru St. Thomas v Strasbourgu v Franciji, v organizaciji Sveta evropskih škofovskih konferenc (CCEE), poteka evropsko srečanje kaplanov, odgovornih za pastoralo v zaporih. V imenu Slovenske škofovske konference se srečanja udeležuje zaporniški vikar Robert Friškovec.

Poleg delegatov iz posameznih držav na srečanju sodelujejo đe generalni tajnik Sveta Evrope Dr. Thorbj¸rn Jagland, sodnik na Evropskem sodiđču za človekove pravice Vincenzo De Gaetano, predstavniki Stalne misije Svetega sedeža pri Svetu Evrope ter Mednarodne komisije za katoliško pastoral v zaporih (ICCPPC). Osrednja tema je pojav verske radikalizacije v zaporih in možne pastoralne rešitve.

Ob tej priložnosti je papež Frančišek na udeležence naslovil poseben pozdrav, kjer izraža svojo hvaležnost za izkazano solidarnost z zaporniki in za varovanje njihovega dostojanstva. Ob tem je papež spodbudil zaporniške vikarje, da bi čim bolj plodovito praznovali jubilej usmiljenja z obhajanjem svetih maš v zaporih in zavestjo, da so vrata vseh zaporniških celic sveta vrata, kjer lahko, kdor jih prečka, prejme jubilejni odpustek.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh