Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Evropski škofje pozivajo k solidarnosti vseh državljanov

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 27. 11. 2012 / 08:31
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Evropski škofje pozivajo k solidarnosti vseh državljanov

Škofje po rednem jesenskem zasedanju evropske škofovske komisije: državljani bi morali v krizi ostati 'enotni in solidarni'; škofje in evropska Karitas načrtujejo konkretna znamenja solidarnosti v kriznih državah.

Evropski škofje pozivajo državljane Evropske zveze k večji solidarnosti v času gospodarske in finančne krize. Žrtve, ki so ljudem naložene zaradi potrebnih reform, ne smejo biti v nasprotju s temeljnimi načeli socialne pravičnosti, so pojasnili pri komisiji škofovskih konferenc pri Evropski zvezi ob zaključku rednega jesenskega zasedanja minuli konec tedna v Bruslju. Ravno v času krize bi morali državljani ostati 'enotni in solidarni'.

Kot konkretno znamenje solidarnosti z ljudmi v državah, ki jih je kriza prav posebej prizadela, bo ComECE skupaj s katoliško mrežo evropske Karitas razmislila o 'okrepitvi notranjeevropske solidarnosti Cerkve'.

Poleg tega škofje v letu 2013 ob deseti obletnici objave postsinodalne apostolske spodbude 'Ecclesia in Europa' papeža Janeza Pavla II. načrtujejo tematsko vrsto prireditev evropske škofovske komisije. Prireditve naj bi okrepile občutek pripadnosti Cerkvi onkraj nacionalnih meja.

Kupi v trgovini

Novo
Neoprostljivo
Zgodovina
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh